doradzcie jak wlozyc tekture przed cghlodnice do alfy 146 1,6 boxer bo niema zazbardzo jak i mam problem z zamknieciem auta centralny na pilota
Printable View
doradzcie jak wlozyc tekture przed cghlodnice do alfy 146 1,6 boxer bo niema zazbardzo jak i mam problem z zamknieciem auta centralny na pilota
Auto się zamknie na pilota jak się rozgrzeje w miarę środku. A tekturę... jakoś sobie dają radę, nie wiem, nie próbowałem :P
Żeby karton włożyć trzeba odkręcić grill. Chwila moment 2 śrubki klucz 10-tka i tam jest ładne miejsce i nic nie wypadnie. A jak Ci nie grzeje to sprawdź termostat, bo jak jest walnięty to karton dużo nie da.
Nie trzeba ściągać wystarczy odkręcić te dwie śruby 10mm trzymające plastikową osłonę między lampami i ją minimalnie odgiąć, to daje nam możliwość wsunięcia tektury :D sam zapodałem taki patent i różnica jest duża :)
Taki patent jest dobry do Poloneza nie do Alfy. Jak masz sprawne auto to Ci karton niepotrzebny, jedynie zaszkodzić może na jakiejś dłuższej trasie.
dokładnie tak tektura trąci myszką ;) sprawcie sobie lepiej termostaty - na sprawnym przy mrozie -20 po prostu nie puszcza chłodnicy - ale sam silnik jest elegancko nagrzany po jakiś 5-7 minutach