-
Wspomaganie
Witam koledzy
Mam problem i nie moge go jednoznacznie zlokalizować. Siada mi wspomaganie. Wymieniłem 2 razy olej aby się łądnie wyczyściło. Objaw jest taki że odpalam auto jest ok leciutko to samo zaraz po wymianie oleju. Przejade kilometr i wspomaganie się robi twarde. Płyn ni ubywa więc wyciek odpada. Co to może być co sprawdzić?? Pomóżncie sam nie dam rady. Z góry dziekuje pozdrawiam
-
pompa do wymiany ... póki jest gęsty płyn pompa daje rade i robi na tyle dobre ciśnienie że wspomaganie działa ...
jak się płyn rozgrzeje i zrobi wodnisty to ciśnienie spada i wspomagania nie ma ...
prerabiałem ten temat ... po wymianie pompy jest ok
-
pompe mam na sprzedaz od 3.0 jesli cie interesi
-
hose166 , ile chcesz za tą pompę i czy jest cicha? , moja działa ale jest troszkę głośna i drażni mnie już to.
-
Nie koniecznie pompa, również może to być maglownica. Niestety pompy nie rozbierzesz bo jest to "jednorazówka".
-
ok panowie dziękuje za pomoc. Jakby maglownica sie kończyła to by chyba uciekał płyn. A jeszcze jedno jak dodaje gazu to wspomaganie wraca. Czy pompy we wszystkich modelach silnika jest taka sama. Hosse166 napisz mi na maila zadra66@wp.pl swój numer to sie dogadamy jeśli będzie pasować ta pompa do 2,4jtd z 2000r.pozdrawiam
-
są różne pompy tzn diesle i benzyny mają inne
wspomaganie wraca po dodaniu gazu bo pompa szybciej się obraca i wytwarza chwilowe zwiększone cisnienie ... póxniej obroty spadają i juz niedomaga ...
-
Ogólnie na rozum wziąść to pompa powinna byc przyczyną:)
-
ok koledzy więc pompa do wymiany kto może mi napisac jak krok po kroku się wymienia pompe w 2,4 jtd?? bo nie moge nic znaleśc dziękuje z góry pozdrawiam
-
Podłączę się pod temat mam podobny problem płyn ucieka wycieku na zewnatrz niema ale mechanik zauwazyl ze plyn podobno ucieka do srodka pod kierownica, jak rozebrał to widział ( ja nie widzialem rozmawialem z nim prze telefon) jakby jakis pekniety plastik tak to opisywał ze moze to byc jakis uszczelniacz.Czy to mozliwe i czy ktos sie z czym takim spotkał. Czy to moze maglownica do regeneracji idzie czy cos innego jak myslicie i jak regeneracja maglownicy to jaki to koszt??
z gory dziekuje za podpowiedz