-
klimatronik
Witam,
zastanawiam się nad całkowitym wywaleniem klimy z auta. Na razie zdjąłem tylko długi pasek i odkręciłem rolkę(silnik 1.8 8v) ale po co wozić dodatkowy ciężar. Dlatego myślę żeby wywalić kompresor, chłodnicę klimy i te wszystkie przewody. Pozostaje tylko kwestia jak zareaguje na to panel od klimatronika i czy będzie działać całe sterowanie klapkami i zaworem nagrzewnicy. Może ktoś z Was już to demontował.
Jak szybko spojrzałem to są tam przynajmniej dwa czujniki więc panel może zastrajkować jak się je odepnie.
pozdrawiam
-
ja mam to odłączone i wszystko działa jak należy
-
To dobrze bo już myslalem, że trzeba bedzie robić jakąś "symulację" tych czujników.
A swoja drogą może ktoś posiada inne schematy instalacji elektrycznej 155 dla silnika 8v oprócz tych z manuala?
Bo jakość ich jest słaba i ciężko coś czasami z tego odczytac.
-
Ja jak przepiołem silniczek w mojej jakoś nie chciałem podłączyĆ klimy.TYLKO ZA DUŻO NIE ODŁACZAJ BO BĘDZIE KAPUT
-
Te od temperatury na zewnątrz i w kabinie to zostawiam. będę musiał wypiąć tylko te od wysokiego i niskiego ciśnienia w układzie klimy.
-
A z tym co zdemontujesz to co będziesz robił ? hmm ?
Ciekawe czy przewody i chłodnica by podeszła do mojej :)
-
Jeszcze nie wiem ale coś mi sie wydaje, że chodnica jest gdzieś przegnita. Węże też są konkretnie sparciałe dlatego chcę to wywalić (układ nie trzyma czynnika plus zwarcie na kompresorze :().
Na razie tylko rozkminiam temat teoretycznie do ew. prac demontażowych zabiorę się dopiero na wiosnę.
-
nie szkoda Ci się tego pozbywać może kiedyś będziesz miał możliwość wymienienia cewki w kompresorze i uszczelnienia układu i klima będzie hulać, a jak z zrzucisz ten balast to w zasadzie nie odczujesz żadnej różnicy po za tą którą sam wytworzysz Sobie w głowie ponieważ sam to zdemontujesz:)
-
mam kompresor do takiej klimy jak i wszystkie przewody