Do zrobienia deal na części...
Moi drodzy...
Sam osobiście nie bardzo wiem jak to zorganizować, ale jest do zrobienia dobry interes. Jest sobie pewna Alfa 145 w "bokserku" 1.6 z uszkodzonym napędem do kupienia w Warszawie. Z mojego punktu widzenia jest atrakcyjna ze względu na kolor. Jestem w kontakcie z właścicielem i mogę dość poważnie powalczyć z ceną. Jest jednak problem - mnie ona cała nie jest potrzebna. Chciałbym z niej jedynie kilka elementów (zderzaki, błotniki, listwy progowe, tapicerkę tylnej klapy, felgi i może jeszcze jakieś pierdoły wspólne z TS'em - z racji posiadania TS'a tylko te elementy mnie interesują). Do wzięcia była by cała reszta a cena jest atrakcyjna za całość, więc uważam, że warto. Może jest ktoś z Warszawy, kto mógł by samochód obejrzeć z bliska. Moja propozycja jest taka aby zawiązać spółdzielnię i wspólnie zakupić to auto, odprowadzić do kogoś w okolicy W-wy, gdzie można by całość rozebrać i części rozdzielić (mogę zająć się organizacją transportu - mam podpisaną umowę ramową z firmą kurierską) a resztę zutylizować. Moje loco niestety to wyklucza bo całość staje się nieopłacalna, ale może da się to z Waszą chęcią i pomocą zorganizować ? ;) Jak ktoś będzie zainteresowany to dokładniejsze informacje na PW, aby nie zaśmiecać działu. Myślę, że koszty łącznie z utylizacją będą sporo niższe niż zakup części od handlarzy na alledrogo. Warunek musi pojawić się ktoś z okolic W-wy, kto będzie miał gdzie i czas aby się tym zająć inaczej nie widzę sensu. Osobiście mogę zaoferować swoją pomoc w miarę moich możliwości. Czekam na Wasze opinie :)
Nie muszę chyba dodawać, że do takiego dealu potrzebni są ludzie poważni. Do omówienie będzie kwestia podziału kosztów, udziału czasowego. Myślę, że dorośli ludzie szybko i skutecznie potrafią się w tych kwestiach dogadać, więc jestem pełny optymizmu ;)