Mam pytanie. Na jaki klej montować wariator. Gdzieś czytałem, że loctite, ale nie wiem jaki numer.
Jezeli ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie - bardzo proszę o pomoc.
Printable View
Mam pytanie. Na jaki klej montować wariator. Gdzieś czytałem, że loctite, ale nie wiem jaki numer.
Jezeli ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie - bardzo proszę o pomoc.
a to go rozbierales? regeneracja?!
Chyba chodzi, na co go wkręcić w wałek z tego, co ja zrozumiałem.Cytat:
Napisał adasco
To było coś czerwonego :D
Dokładnie
Chodzi o to, na jaki klej należy go wkręcić w wałek rozrządu.
:?
Zajęło mi to trochę czasu. Zrobiłem przegląd produktów firmy Loctite.
Wybrałem klej loctite 262. Jest on czerwony i wysokowytrzymały (trudno demontowalny) tak jak w instrukcji montażu wariatora w j. angielskim.
Wybór potwierdziłm mi sprzedawca, kóry stwierdził, że klej np loctite 243 to zbyt duże ryzyko odkręcenia się wariatora.
Mam nadzieję, że komuś przyda się ta informacja.
Pozdrawiam :)
moim zdaniem to nawet bez kleju sie nie odkreci, przeciez silnik go dokreca
Zgadzam się, że silnik dokręca wariator podczas pracy.
Lubie robić rzeczy zgodnie z zaleceniami producenta (oczywiście jeżeli mają sens).
Z tym klejem to raczej chodzi o to, żeby nie nastąpiła zmiana położenia koła zębatego (zamontowanego na wariatorze) względem wałka rozrządu. A wydaje się, że może to nastąpić w trakcie pracy silnika (wszystko jedno czy nastąpi dokręcenie czy niwielkie poluzowanie połączenia) - wystarczy niewielki kąt, a potem to kicha....
Wymieniłem wariator w piątek.
Ale się namęczyłem żeby go odkręcić - polecam dobre imadło i przynajmniej 1m ramienia.
Po odkręceniu, na sucho wkręciłem wariator. Mimo mocnego dokręcenia go - bez większych problemów można go było niewielką siłą odkręcać.
Potem wkręciłem go na klej loctite 262 - jak w instrukcji.
Nie wyobrażam sobie montażu go bez użycia przynajmniej jakiegoś silikonu w celu zwiększenia szczelności na wałku i zabezpieczenia przed samoodkręceniem.
To tyle z moich doświadczeń. Może się to komuś przyda ;)
Okazało się też, że poprzedni właściciel wymienił chyba silnik. Na tabliczce karoseri jest napisane typ 67601 co oznacza, że wg katalogu liczba zębów paska rozrządu powinna wynosić 166 a u mnie jest 163 zęby. Czy ktoś się z czymś takim już spotkał??
Pozdrawiam
wal_kon