-
kierunkowskaz
na wstępie chciałam dodać że forum przeszukałam ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie
chodzi o prawy kierunkowskaz w zderzaku. od jakiegoś czasu podczas włączania kierunkowskazu kontrolki migały w przyspieszonym tempie (tak jest gdy któraś jest przepalona), jednak przy kolejnych włączeniach wszystko było ok. problem co jakiś czas wracał. Jednak od wczoraj kierunkowskaz nie świeci. W związku z powyższym zakupiłam żarówkę i ją wymieniłam. Bez zmian. Dalej echo.
jakieś pomysły??
-
a żarówka styka dobrze??
w moim byłym autku nie stykała masa, trzeba było zgiac do siebie taką blaszę od masy i już kierunkowskaz działał
ps, niestety trzeba było taki manewr przeprowadzac co jakiś czas
warto spróbowac
ps, pewnie zaraz ktoś napisze, że trzeba wymieniac wszystkie OT
-
pytanie może wydawać sie tendencyjne ale która to blaszka?? :P ta która jest w środku tego "kółeczka" do którego się wkłada żarowkę??
ruszałam żarówką (delikatnie) we wszystkie strony i już nie wiem co jest...
-
ta która styka się z czubkiem żarówki
-
masa jest na boku a plus w srodku. wiec ta blaszka co dotyka od spodu zarowki to plus a ta blaszka co dotyka od boku to minus. dodatkowo przeczyscic styki polaczen z kablem. te styki sa tam gdzie kabelek podlacza sie do kierunkowskazu.
-
ok ide na parking sie powkur.... podenerwować znaczy się :) dam znać jak poszło
-
no to kolega mnie poprawił z plusem i minusem ale właśnie może plus nie stykac :):)
-
kolega się nie pochwali się czy uporał się z kierunkowskazem