-
elektryczne szyby
Witam! Mam problem z elektrycznymi szybami,a mianowicie z dnia na dzień przestały działać :confused: .Podejrzewam że prąd nie dochodzi ponieważ nawet guziki sterowania nie są podświetlone,poza tym nie działają tylko przednie szyby czyli prawa i lewa strona,natomiast tylne ok guziki są podświetlane i szyby śmigają tak jak powinny:) Czy ktoś miał może podobny problem? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
-
A bezpieczniki sprawdzone?
-
a przekaźnik sprawdzałeś?
-
Przejrzałem wszystkie bezpieczniki, a jeśli chodzi o przekaźnik to który by to był?
-
nie pamietam moze sa tam obrazki? ja mialem tak z prawa strona przekaznik tykal i tak go wyczulem reka. moze na poczatek poruszaj wszystkimi po koleji
-
Witam! Już wszystko ok,przejrzałem wszystkie przekaźniki i bezpieczniki zarówno w komorze silnika,jak i w skrzynce z bezpiecznikami. Dopiero później wpadłem na pomysł aby rozebrać plastiki deski rozdzielczej pod kierownicą,bo tam także są bezpieczniki i przekaźniki!,no i trafiłem w sedno sprawy. Właśnie tam jest (swoją drogą dobrze ukryty:) )bezpiecznik odpowiedzialny za przednie szyby (biała 25) wsadziłem nowy i el.szyby znów działają tak jak powinny :) Także gdyby ktoś miał podobny problem,polecam zacząć właśnie od tego miejsca.