Dobieral sie ktos do drążka zmiany biegów, chcialem wymienic standardowy na jakis fajniejszy ale ni jak nie idzie odkrecic tego co obecnie siedzi...
Printable View
Dobieral sie ktos do drążka zmiany biegów, chcialem wymienic standardowy na jakis fajniejszy ale ni jak nie idzie odkrecic tego co obecnie siedzi...
Pytasz o cały drążek czy tylko o gałkę tego drążka. Jak caly to wystarczy zdjąć maskownicę i odkręcić od wybieraka. Jak o samą gałkę - choć wyraźnie pytasz się o drążek - to niestety musisz starą albo odciąć, co nie jest dobrym pomysłem albo rozpruć. Z tego co pamiętam gałka jest przyklejona i się nie odkręca.
Gdzie można dostać "fajniejsze" drążki ? ;)
Nie wiem czy akurat jest też przyklejona ale jest napewno dość solidnie nabita na drążek, w środku gałki jest plastik który to wszystko trzyma, ale chcąc ja zdjąć to trzeba trochę siły włożyć. Ja na szrocie sciągnąłem ją bez problemu tyle że Alfa nie miała środka :) i było wygodniej stanąć.
Kolega ma chyba na myśli gałę :P
Z tego co wiem na bank nie jest przyklejona, ale jest tak wciśnięta, że o złamanie nosa nietrudno.
Aby w miarę bezproblemowo zdjąć gałkę z dzwigni najlepiej ją podgrzać.Np. suszarką do włosów.
tak, napewno mi chodzilo o gałke :) przejęzyczenie :)
wlasnie sie troszeczke juz silowalem z galka zeby ja sciagnac, ale sprawia wrazenie jakby byla jednolita z drążkiem... wiekszej sily boje sie uzywac zeby czegos nie uszkodzic..