chciałbym sie dowiedziec jaki rozmiar maja owe głosniki, chciałbym je zmienic, tylko prosze o podanie seryjnych rozmiarów, pozdrawiam
Printable View
chciałbym sie dowiedziec jaki rozmiar maja owe głosniki, chciałbym je zmienic, tylko prosze o podanie seryjnych rozmiarów, pozdrawiam
Głośników w dzwiach nie ma seryjnie w Alfie 155 , ktoś zrobił upgrade :) , widziałem już takie modyfikacje głośnik pewnie ma 16 cm średnicy zmierz go czymś (metrem , linijką) po przekątnej, głębokość i od śruby do śruby i będziesz wiedział , albo najlepiej wyjmij jeden i nowy dopasuj bezpośrednio do niego. Pozdrawiam
oki, dzisiaj to zrobie, i zastanawia mnie jeszcze jakie wymiary mają te w desce przy podszybiu, ktos wie?
Sprawa , bo generalnie słyszałem że nagłośnienie w 155 jest nie za bardzo i ze warto właśnie wsadzić głośniczki w drzwi , morze ktoś pyknąć jakieś zdjęcia? i powiedzieć czy faktycznie warto ?
na razie mam wzmaka i tył w miarę dobry , a na czasie chce wymienić z przodu - może coś polecicie :)
ja dziaru moge ci powiedziec ze niemam moze zbyt dobrego sprzętu ale pyka super
radio kenwood, tuba helix+zmak blaupunkt gtx425, dotego dwa duze hertze w półce i cykacze obok, z przodu 13 w drzwiach magnata (dwudrożne)i w podszybiu dwa kolejne cykacze, z tym ze narazie mi zmak samą skrzynke zasila, reszta z radia, głłosik cudny
Ja tam również nie narzekam mam jeszcze oryginalne głośniki alfa romeo, z tyłu dwudrożne (w sumie aż się zdziwiłem że takie wkładali) i grają spoko v6 się da zagłuszyć bezproblemowo ale po co na naszych kretych drogach i tak zawsze radyjko mi wyłączali współpasażerowie. A cd głośników w drzwiach ktoś na forum tempry wydybał kiedyś człowieka co robił takie własnie
"schowki" w drzwiach z miejscem na głośniki, tylko cena taka sobie.
Ja sobie dorabiałem.
Teraz nie pamietam jaka średnica ale wypełniaja prawie cały trójkącik na dole z przodu drzwi.
- Zdjąłem tapicerkę, w niej wyciąłem otwór i dokleiłem płytę MDF dookoła otworu tak aby głośnik miał się na czym trzymać a sama tapicerka nie brzęczała.
Aby mój głośnik wszedł musiałem udciąć małe metalowe wzmocnienie w drzwiach. Roboty niebyło dużo i głośnik wystaje tylko na grubośc krateczki czyli z max 1cm.
Dźwięk dużo lepszy niż oryginalne głośniczki ale i tak żałuje że nie kupiłem lepszych głośników.
Pozdrowienia