-
2,4 JTD brak mocy i itp.
Witam wszystkich mam następujące problemy z autem :
1) silnik po wyżej 2000 obrotów nie mam mocy
2) Prawy ksenon świeci ale nie daje światła
3) problem z wymianą żarówki pozycyjnej z przodu z prawej strony.W jaki sposób się wyciąg tą żarówkę przekrecająć czy w jakiś inny sposób ?
A czy ktoś widział w sprzedaży nawiercane tarcze do tego modelu proszę o link
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 10v (100KW)
-
1. sprawdź węże od turbo, egr, filtr powietrza i przepływomierz
2. że jak? :P
3. tam są h6w, przekręcasz i wyjmujesz, jak są założone zwykłe (bo tak czasem ludzie w ramach "oszczędności" robią to ruszasz na boki i ciągniesz do góry), zakładając nową żarówkę h6w nie dotykaj jej bezpośrednio palcami ani niczym tłustym - najlepiej przez rękawiczki lub chusteczkę bo w przeciwnym przypadku zaraz się spali jak to halogen :)
-
1) zaraz pójdę posprawdzać te rzeczy
2) zauważyłem to jak podjechałem pod ścianę ten z lewej strony normalnie działa a ten z prawej widać tylko że lampa się pali ale nie oświetla ściany bo jak by się żarnik spalił to by nie zapalała się wcale
-
1) Pojechałem do mechanika i wymienił filtr powietrza i oleju napędowego to któraś z ty rzeczy musiała to powodować :)
2) i ktoś wie co może być z tym ksenonem ?
-
1. filtr powietrza, zatkany filtr paliwa się inaczej objawia
2. padnięty palnik lub przetwornica - sprawdź napięcia, albo zamień palniki miejscami i wyjdzie co jest zepsute
-
1) jutro jadę w trasę i zobaczę jak auto ciągnie czy to było jak to nie to sie wkurzę trochę bo kolejna stówka poszła na auto
2) a z ksenonem pojadę do elektor mechanika bo nie chce tam grzebać za bardzo
A czy ktoś widział w sprzedaży nawiercane tarcze do tego modelu proszę o link
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 10v (100KW)
-
kup sobie lepiej hamulce z 2.5 czy 3.0 V6. Same dziurki Ci nic nie dadzą, no chyba że wygląd, ale wtedy to już lepiej się do Golfa przesiąść...
-
1) dalej to samo na dodatek silnik zaczął głośno pracować jutro pojadę do mechanika niech ustali co jest nie tak.Ktoś mi powiedział że to może być sprzęgło? Co wy o tym myślicie ? Przebieg auta to 220tys km