Czy może ktoś wie co oznacza migająca kontrolka nad wskaźnikiem temperatury?? dziś zaczęła się świecić i nie daje spokoju.
Printable View
Czy może ktoś wie co oznacza migająca kontrolka nad wskaźnikiem temperatury?? dziś zaczęła się świecić i nie daje spokoju.
najczesciej oznacza zbyt duza temperature
wskaźnik temp. pokazuje normalnie czyli w połowie wskaźnika. a nad wskaźnikiem mruga od czasu do czasu czerwone światełko- może jest to wynik jakiegoś spięcia?? czy ktoś miał już taką sytuacje?
przekroczona temperatura głowicy 100 stopni tez może byc
Ta kontrolka miga również na zimnym silniku.
U mnie też się świeci- powód- zepsuty czujnik. Co ciekawe temperaturę pokazuje prawidłowo.
A gdzie znajduje się ten czujnik??
nie wiem czy 164 również to posiada ale niektóre 33 maja czujnik przegrzania głowicy który również podpięty jest pod kontrolkę ostrzegawcza temperatury moja P4 posiada ten czujnik imola juz nie ale naprzyklad na silniku 1.3 gaznikowej posiadam ten czujnik
W prawej głowicy, w sąsiedztwie filtra oleju. Dochodzi do niego pojedynczy przewód. Z tego co kojarze jest to czujnik zwierny, tzn. po przekroczeniu założonej temp. powoduje zamknięcie układu (elektr.) Może zwyczajnie niedomaga? Bo jego rozłączenie nie skutkuje zaświeceniem się lampki. Ewentualnie przewód Ci się gdzieś przytarł i dotyka do masy, wtedy IMO też może się to dziać.