witam ponownie mam pytanie odnosnie zawieszenia dzisiaj zuwazyłem ze jedne z przednich kół nie jest w pionie..... hmmm... jest lekko pod skosem czy to moze wachacz do wymiany.... troche mnie to martwi i czekam na wasze odpowiedzi pozdrawiam :(
Printable View
witam ponownie mam pytanie odnosnie zawieszenia dzisiaj zuwazyłem ze jedne z przednich kół nie jest w pionie..... hmmm... jest lekko pod skosem czy to moze wachacz do wymiany.... troche mnie to martwi i czekam na wasze odpowiedzi pozdrawiam :(
Jeżeli tylko jedno to bardziej stawiam na sprężynę, pęknięta, wygięty kielich, niż wachacz.
kurcze watpie bo nie cały rok temu zmieniałem sprężyny..... ale moze masz racje ma ktos jeszcze jakis pomysł??
powrAcam do tematu byłem dzis w stracji diagnostycznej i powiedzieli mi ze wachacz górny do wymiany..... nie tak zle ale pytanie teraz do was czy po wymianie tego wachacza musze jechac na ustawienie zbierzności ?? pozdrawiam
Pewnie - szkoda opon...
w zasadzie po każdej ingerencji w zawieszenie powinno sie ustawic zbierznosc.
Chyba nie zawsze trzeba ustawić, umnie mechanik sprawdził zbieżnośc po wymianie i była ok.