-
spryskiwacze lamp
Witam, na jakiej zasadzie działają spryskiwacze lamp przednich? jadać autem spryskiwacze działają bo widzie jak płyn leci na maskę, jak stoję w miejscu to działają tylko spryskiwacze przedniej szyby, lamp nie reagują , czy to na światłach pozycyjnych czy do jazdy. Czy to jest normalne?
-
musisz mieć załączone światła żeby zadziałały spryskiwacze reflektorów.
-
mam załączone pozycyjne jak stoję i drogowe jadać
-
A jaki poziom płynu miałeś robiąc testy? Poniżej pewnego poziomu spryski lamp nie działają, tylko te co leją na szybę.
Z tego co u mnie zauważyłem, lampy spryskiwane są tylko za 1 razem, później tylko szyba.
-
Ja miałem spalony bezpiecznik od spryskiwaczy reflektorów. Po wymianie odżyły.
-
płynu wlałem wczoraj cala bankę wiec z mało nie jest, sprawdzić muszę bezpiecznik
-
u mnie tez nie zawsze dzialaja spryskiwacze na lampy. ogolnie powinny psikac na lampy za kazdym razem jak wlaczysz spryskiwanie szyby jezeli masz wlaczony swiatla mijania lub drogowe (krotkie lub dlugie jak kto woli).
poziom plynu nie ma znaczenia bo u mnie zdarza sie tak ze ostatki plynu wypsikuje rownoczenie na lampy i na szybe.
sprawdz przekaznik do spryskiwania reflektorow. w 156 jest on chyba "za" schowkiem po stronie pasazera
-
sprawdziłem bezpieczniki, cale wszystkie, co teraz ? zapchały się spryski czy padło coś innego?
-
jezeli podczas jazdy ci dzialaja to niemozliwe zeby byly zapchane. sprawdz lepiej czy wogle dzialaja bo moze na maske ci chlapie z wycieraczek. jedz psiknij i jezeli zauwazysz ze dzialaja to zatrzymaj sie i zobacz czy faktycznie reflektory sa mokre.
-
teraz podczas jazdy już nie psikają , gdzie znajdują się rurki od spryskow? jak się do nich najprościej dostać? możne się zapchał wężyk albo9 spadły