-
brak swiatel
wczoraj znikły mi światła pozycyjne z tylu do tego nie moge wlaczyc ogrzewania tylnej szyby zapala sie kontrolka na chwilkę i gaśnie a i światła przeciwmgielne tez nie działają sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie są ok czy ktoś może wie co to może być?
-
Do klapy bagażnika idą przewody w gumowej "obudowie" i tam zapewne popękały przewody.Zwłaszcza przy mrozach kabelki nie wytrzymują.Pozdrawiam.
-
Tak jak pisze _RAFI_W najprędzej może byc to objaw spękanej izolacji w wiązce przewodów (która idzie w ich gumowej osłonie ) po prawej stronie pomiędzy klapą o podszybiem, co z kolei może robić niekontrolowane zwarcie.
-
Albo poszedł komp od świateł tajemnicza skrzynka pod kierownicą .
-
kable sprawdzilem sa ok a co do kapa pod kierownica to nie mam czarnego pudelka tylko niebieskie i zielone a jak sprawdzic czy to kaputer moze ktos ma jaszcze jakies pomysly a i jak wlacze tylko pozycyjne to dzialaja dzis przestala mi dzialac tez katrolka od swiatel
---------- Post dodany o godzinie 19:31 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:30 ----------
to ta zielona skrzynka to ten komp
-
Obok skrzynki bezpieczników pod kierownicą znajduje się duża kostka zielona jest to sterownik świateł dodatkowo sprawdź od strony pasażera przy lewej nodze pod konsolom są przekaźniki one lubią się palić poprostu się topią jak to sprawdzisz to daj znać a pomogę z częściami
-
Stary temat, ale widzę że nikt nie napisał jaka była usterka ?
Mam ten sam problem..
bezpieczniki sprawdziłem oraz Kable z tyłu pod klapą też wporządku.
Zielony przekaźnik zamówiłem i nadal to samo jest... Więc teraz mam jeden zielony przekaźnik na sprzedaż. A usterka nadal jest. Więc co było przyczyną u ciebie Witold ?
-
Kolejna sprawa niby typowa a nie, u mnie padł przekaźnik świateł, w ciemno wymieniłem bo proste i było ok,szkoda że nie u wszystkich tak jest