-
Wymiana silnika 2.4 JTD
Witam,
Silnik w mojej alfie 156 to 2.4 JTD 136 KM. Niestety silnik ten powoli umiera śmiercią naturalną. Jako że polubiłem już moją belle i mam co do niej plany postanowiłem wymienić silnik. Teraz nasuwa się pytanie jakie różnice są pomiędzy silnikami 2.4 JTD 136 KM, 140 KM i 150 KM??
-
Nie włożysz do swojej budy zamiast silnika 136 silnika 140 bo brak ci bedzie osprzętu oraz ECU który nim bedzie sterował. Nie lepiej zrobić kapitalny remont silnika?
-
Zamierzam kupić całą 156 z Anglii
-
Coś Ty mu zrobił ze JTD umiera??
-
To nie ja, taki kupiłem. W sumie miesiąc temu miał przebieg 410 kkm z ecu, a nie chcę w nim grzebać bo znajomy zaczą tak z Audi A6 i jak dotąd włożył prawie 8 000 zł w silnik (samochód kupił rok temu za 24 000 zł)
-
410kkm to nie tragedia chyba ze jezdził nim KAT :) A tak z ciekawosci ile ma na liczniku przebiegu??
-
-
możesz sobie kupić jaki chcesz silnik 2.4 jtd z wyjątkiem mjeta i przełożyć sam goły motor bez osprzętu. Wiem bo przerabiałem jak mi moja kobieta wjechała w głęboką kałuże i silnik pociągną wodę. też miałem wersję z silnikiem 136 km, ale kupiłem silnik z 2002r z wersji 150km z anglika, z dużo mniejszym przebiegiem i jestem z niego bardzo zadowolony.