-
Coś buczy przy 100km/h
w kabinie cos mi buczy przy 100km/h.. przy 60 chyba tez juz slychac ale ciszej a przy 100 dosyć głośno co mnie strasznie irytuje, wie ktos może co to może być?? buczenie dochodzi gdzieś z przodu ale trudno mi określić skąd.. zużycie jakiegos łożyska czym sie objawia??? przegub albo mechanizm róznicowy też może takie dźwięki wydawac?? opony sprawdziłem/przełożyłem są ok..
-
witaj
dla mnie to łozysko mechanizm roznicowy raczej nie ma takiej opcji ...stawiam na łozysko
-
szkoda tylko że te łożyska takie drogie..
dużo roboty jest z jego wymianą, bo stawiam na lewą strone.. potrzebna jest prasa??
-
jak miałem kiedyś wyjechane łożyska, to słychać je było wlasnie od 60 km/h w górę. równo ze wzrostem predkosci zmieniala sie tonacja dźwięku, i też im szybciej jechałem tym było głośniej..
-
:) ja tez mam lozysko do wymiany, dzwiek niby z lewej, a lozysko prawe ,tak stwierdzili panowie mechanicy po osluchaniu na podnosniku. masakra z tymi cenami 700zl w zyciu nie zaplace, znalazlem tanioche na allegro za okolo 250zl i juz jest lepiej :D pozdro
-
przy 120 jakby ginie to buczenie, ale od 60 do 110 jedno wycie...
kupował juz ktoś te po 250?? bo tez sie nad nimi zastanawiam... cena SKF to jakies szaleństwo.
-
Ja SKF w Zielonej Górze kupowałem chyba za 260 zł więc da się wyzyć, Aha pamiętaj , że jak dasz do wymiana to niech się pod tym ktoś podpisze, bo mi raz wymienili SKF a to wyższa półka i po pół roku padło , na 100% jestem pewny , że przy montażu uszkodzili. Mimo , że łożysko jest w piaście, to i tak trzeba je na trzpień nasadzić i tu właśnie potrzebny kunszt fachowca, amator bieże za młot i napierd... , i w tym momencie uszkadza łożysko!
-
spokojnie, niedaleko mnie jest dobry tokarz co prowadzi swój warsztat i mu zaniose zwrotnice z łozyskiem i piastą zeby to złożył... jak byłem wczoraj na sprawdzenie czy piasta jest prosta to mi mówił ze wiekszośc niszczy nowe łożysko przy montażu i wtedy to długo nie polata..
stare łozysko wyglądało tragicznie, suche w srodku, haczyło się przy kreceniu..
-
Ja mogę polecić łożyska FAG,SKF, Nachi, Quest, SNR. Mam do czynienia z łożyskami na co dzień w pracy, listę producentów ułożyłem od najlepszych do "średnich"
-
dzisiaj przyszło to najtansze łozysko z allegro i jest mark SNR stosowane na pierwszy montaż, więc pewnie w pudełkach SKF jest to samo..