Przygasające światła, a wentylator [166]
Czy to normalne, że kiedy załącza mi się dodatkowy (dosyć głośny) wentylator to można zauważyć krótki spadek napięcia (lekko przygasają światła zarówno zewnętrzne jak i podświetlenie) ? Wydaje mi się, że dzieje się to tylko na biegu jałowym lub przy małych obrotach.
Re: Przygasające światła, a wentylator [166]
Cytat:
Napisał Scorpion
Czy to normalne, że kiedy załącza mi się dodatkowy (dosyć głośny) wentylator to można zauważyć krótki spadek napięcia (lekko przygasają światła zarówno zewnętrzne jak i podświetlenie) ? Wydaje mi się, że dzieje się to tylko na biegu jałowym lub przy małych obrotach.
Nie jest to normalne zjawisko z tego co piszesz jak wentylator jest zabardzo głosny i pobiera zbyt dużo pradu przy załączeniu to pewnie się niedługo skończy jego żywot
Re: Przygasające światła, a wentylator [166]
Cytat:
Napisał 75andrew155
Nie jest to normalne zjawisko z tego co piszesz jak wentylator jest zabardzo głosny i pobiera zbyt dużo pradu przy załączeniu to pewnie się niedługo skończy jego żywot
No właśnie ja nie wiem czy jest za głośny, na pewno głośniejszy niż w moich poprzednich autach, ale gdzieś wyczytałem że głośny wentylator w AR166 to standard. Nie zmienia to faktu, że na ułamek sekundy światła mi przygasają. Wprawdzie nie jest to jakieś szczególnie dokuczliwe, ale raczej niepokojące :?