mam pytanko czy u was radio też bardzo słabo łapie stacje radiowe?
Printable View
mam pytanko czy u was radio też bardzo słabo łapie stacje radiowe?
A masz może zamontowane HIDy? Mogą być powodem zakłuceń.
u mnie czasem "szumi"tak jakby słabo lapało. a teraz kupiłem transmiter Nokii który przekazuje fale do radia to strasznie słabo radyjko odbiera fale z transmitera:( pozdrawiam
Masz pewnie zamontowane HID'y i po wlaczeniu swiatel radio CI szumi, albo zmien przetwornice albo zamontuj oryginalne swiatla :)
sprawdź sobie połączenia w tylnym prawym słupku. Tam masz taką czerwoną puszkę i kabel który idzie do anteny w szybie.
antene ja mam akurat na dachu a nie w szybie :)
u mnie w alfie właściwie radio wcale nie odbiera wiecie co może być przyczyną? gdy częstotliwość np jest na 95.0 tj radio zet jest cisza. gdy przestawię na 95.1 łapie zetke ale szumi. gdy jest na tej prawidłowej częstotliwości to nie odbiera nic. czym to może być zpowodowane?
Z tego co wiem radio w 166 przynajmniej u mnie ma kilka "rodzai" FM np: FM-A, FM-B zmienia się je przyciskiem FM więc popróbuj.
I musisz sprawdzić czy antena wogóle przekazuje sygnał do ICSu tzn czy masz podpięty kabel od anteny bo może ktoś nie dokręcił lub przy jakiejś wymianie rozłączyła się jedna z dwóch wtyczek na tylnych słupkach (idą pod osłoną)
Nigdy nie było problemów. Radio na każdej stacji odbiera czysto i bez zakłóceń.
Nie piszesz czy stało się to nagle, czy jest tak odkąd ją kupiłeś?
Sprawdź przede wszystkim połączenia z anteną, ewentualnie spróbuj podpiąć inną. Radio w końcu jest od tego, by grać a nie trzeszczeć.
na dachu to ty masz antenę od gps a nie od radia kolego :)Cytat:
antene ja mam akurat na dachu a nie w szybie :)