-
pompa wspomagania?
czesc mam problem prawdopodobnie z pompa wspomagania lub przekladnia kierownicza.. mianowicie problem jest nastepujacy odpalam sobie dzis rano auto i czuje ze cos jest nie tak z kierownica. cos wyje przy kreceniu i czuje opor tak jakby pompa niedzialal prawidlowo. patrzylem na plyn robi sie cieply po chwili, caly czas wytwarzaaja sie bomble powietrza i mialem wrazenie jakby parowal. kolor ciemny brunatny. chyba troche takze wycieklo plynu. do tego ppodczas krecenia kierownica sa chwile w pewnych momentach krecenia kiedy jest dosc duzy opor. slychac bardzo przy pompie jakies takie piski. ktos sie z czyms takim spotkal? ile taka zabawa z wymiana moze mnie kosztowac? wrazie czego oplaca sie regenerowac ta pompe? duze prawdopodobienstwo ze to przekladnia?
-
skoro plynu ubylo, to dolej. mi tak buczalo jak mialem malo plynu - po dolewce jak reka odjal. a jeszcze sprawdz czy ci gdzies nie wycieka.
-
bez kanalu ciezko dojrzec. ale widzialem plame w okolicach lewego kola, czyli gdzies przekladnia... jakis zaworek mogl sie rozj... ?:> i z tego powodu takie problemy?
-
To raczej padło uszczelnienie - zdaje się, że czeka Cię wyjęcie tej przekładni i przynajmniej wymiana uszcelnień.
-
ile takie uszczelniacze moga mnie wyniesc + naprawa... ?
-
Zwykle taka przyjemność kosztuje w warsztatach 700-800 zł.
No chyba, że sam sobie zrobisz to wtedy zapłacisz grosze za uszczelniacze.