zastanawiaqm sie nad kupnem mojej słodkiej 155 w diselku , doradzcie coś
Printable View
zastanawiaqm sie nad kupnem mojej słodkiej 155 w diselku , doradzcie coś
ja chce 2.5 litra :) tylko mało takich :(
Fakt towar deficytowy... i ciężko znaleźć w dobrym stanie... Ja swojej szukałem długo... a i tak jak kupiłem to miałem troszkę rzeczy do zrobienia... Będę swoją sprzedawał końcem roku... więc jak nic nie znajdziesz to zapraszam do oglądniecia...Cytat:
Napisał luxik10
Uważaj przy kupnie na stan głowic w silniku... jeżeli ktoś wcześniej przegrzał silnik to na 99% któraś jest do wymiany... w tym silniku (włoski VM - było troszkę pisane o nim na forum) raczej nie ma szans na wydmuchanie uszczelki... od razu pęka głowica. Nie wierz sprzedającym, że to tylko uszczelka do wymiany... głowice kosztują ok 400 PLN sztuka z używki. Sprawdz czy płyn chłodniczy jest czysty i czy nie ma w nim bąbli powietrza... Głowice to główna bolączka tych silników... a tak to same zalety ;-) 125 KM, 300 niutonów... bardzo szybciutko przyspiesza, a jeszcze lepszą ma elastyczność... rozrząd bezproblemowy bo na kołach zębatych.... (nie próbuj zapalać na popych).
Reszta na co trzeba zwrócić uwagę to chyba standard, jak w każdym aucie...
Aha... oglądnij miskę olejową czy nie jest rozbita i czy nie była spawana (najniższy punkt w samochodzie i do tego z kruchego aluminium) I nie przejmuj się delikatnymi wyciekami oleju z tego silnika... prawie zawsze poci sie delikatnie koło pokrywy zaworów... VM podobno tak mają... mi udało się zlikwidowac ten wyciek chyba dopiero za trzecim razem ;-)))
Pozdrawiam... jak będziesz miał pytania to postaram się pomóc...
P.S. Spalanie realne w mieście to około 8 litrów... na trasie poniżej 6 nie zejdziesz... zima/miasto/krótkie przejazdy poniżej 10... ale to wkońcu 2,5 litra pojemności...
Masz porządną Bellę to po co Ci ropa :?: :?: :?:
Kamil 155 myslał ostatnio o zmianie modelu. Jak był u mnie to myślał o GTV, albo o 156. Musiałbys kliknąć do niego. On odpowie na pytania i ewentualnie zaprezentuje swoją Alfe :)
brat chce kupić TD bo mu gulem szarpie ale nie stać go na paliwo a ropę można kupić wszędzie za parę groszy :) pozdro :lol:
grzelutek, brat chce kupić TD bo mu gulem szarpie ale nie stać go na paliwo a ropę można kupić wszędzie za parę groszy :) pozdro :lol:
dzieki wielkie .:) dla Łukasza.