Tym razem zbiorniczek spryskiwacza- cieknie aż milo, po napełnieniu wieczorem rano jest pusty. najgorsze, że nie widac ktorędy. chyba gdzieś nisko, może przy mocowaniu pompki, przerabiał to ktoś? tez nie wiem jak go wyjąć, chyba przez nadkole?
Printable View
Tym razem zbiorniczek spryskiwacza- cieknie aż milo, po napełnieniu wieczorem rano jest pusty. najgorsze, że nie widac ktorędy. chyba gdzieś nisko, może przy mocowaniu pompki, przerabiał to ktoś? tez nie wiem jak go wyjąć, chyba przez nadkole?
Najprawdopodobniej uszczelka między pompką a zbiorniczkiem. Do jej wymiany nie trzeba go wyjmować. Należy wyjąć pompkę (jest zamontowana na wcisk) i wymienić uszczelkę - koszt nowej to 6 zł. Uwaga !! Jak będziesz zakładał nową to najpierw nasuń uszczelkę na króciec pompki i dopiero całość wciśnij w zbiorniczek. W innym miejscu nie ma szansy ciec oczywiście pod warunkiem, że nie jest uszkodzony mechanicznie. Nie wiem jak z wyjmowaniem w BX'ach, więc tutaj musisz sprawdzić w WM.
aquarius01 dzięki.... :) Nie masz namiaru na taką uszczelkę, jakis nr. katalogowy etc?
sprawdz na początek wężyki czy są na swoim miejscu
Poszukaj w wyszukiwarce na forum. Podawałem już numer tego elementu conajmnie raz. Przy sobie teraz nie mam. Jak nie znajdziesz na tym forum poszukaj na alfaklubie. Gdzieś napisałem na pewno. Mimo, że ePER podaje różne numery to w TS i BX jest identyczna. Ja kupiłem od BX'a i pasowała idealnie :)
Może cieknie przy łączeniu się wężyków, też tak miałem to mi ciekło nad nadkolem, bo wężyk przy łączeniu się przerwał....żeby wyciągnąć zbiornik musisz odkręcić pojemnik z płynem chłodniczym no i reszta to widać gdzie są śrubki, uważaj z tymi wężykami bo są trochę sztywne i ładne je ukrychnąć
???
Może u Ciebie tak jest, w 145 boxerku te oba zbiorniczki są po przeciwnysh stronach. :/
No chyba że się pomyliłes i miales na myśli pojemnik spryskiwacza, ale u mnie nawet po odkręceniu śrubek nie moge go wyjać. -jest zablokowany:/
TAAA. patrzyłem wlaśnie w allegro komorę silnikową 146ts i rzeczywiście jest calkiem inaczej. :)