Panowie miałem spotkanie z torami tramwajowymi w wyniku czego ucierpiał trawers silnika, i tu mam pytanie czy wymienić jego czy też zostawić i próbować na nim ustawić geometrie
Printable View
Panowie miałem spotkanie z torami tramwajowymi w wyniku czego ucierpiał trawers silnika, i tu mam pytanie czy wymienić jego czy też zostawić i próbować na nim ustawić geometrie
Trawers- sanki jeżeli są uszkodzone, należało by je wymienic ponieważ do sanek montowany jest wahacz. Uszkodzenie sanek całkowicie zmienia geometrie kół. Z doświadzczenia poleciłbym poszukanie jakiegoś rozbitka- Sanki nie jest to towar chodliwy, i jeżeli ktoś handluje częściami to chętnie się tego pozbędzie- bo to tylko zajmuje miejsce. Nie wiem ile kosztują sanki do twojego auta, ale ile by nie kosztowały to targuj się a uzyskasz dobrą cenę, pozdrawiam
---------- Post dodany o godzinie 19:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:39 ----------
Trawers- sanki jeżeli są uszkodzone, należało by je wymienic ponieważ do sanek montowany jest wahacz. Uszkodzenie sanek całkowicie zmienia geometrie kół. Z doświadzczenia poleciłbym poszukanie jakiegoś rozbitka- Sanki nie jest to towar chodliwy, i jeżeli ktoś handluje częściami to chętnie się tego pozbędzie- bo to tylko zajmuje miejsce. Nie wiem ile kosztują sanki do twojego auta, ale ile by nie kosztowały to targuj się a uzyskasz dobrą cenę, pozdrawiam
ja bym nie ruszał,to wygląda na delikatne otarcie.bardziej ucierpiała chyba miska olejowa bo widzę jakieś popękane fragmenty...?
jak naprawisz auto,przejedź się i zaobserwuj czy kierownica się nie przestawiła i czy samochód nie ściąga.
jeśli wszystko będzie ok to tylko sprawdź profilaktycznie zbieżność.
Dziękuje za wasze opinie:) wymienie ten trawers jak geometrii kół nie ustawie, ponieważ słyszałem żeby to ustrojstwo wymienić to z 3 dni zejdzie
Trzy dni :agree: To przy ciężkim piciu w 10 osób. Nie robiłem tego ale wydaje mi się że należało by podstawić silnik, lekko go unieśc, odkręcić wachacze i metodą plug&play przełożyć go+ geometria.
Zgadzam się nie ma co się pakować w robote i ewentualne koszty.
Tylko boje się ze nawet jeżeli nie zmienisz żaby i geometria wyjdzie, to elementy zawieszenia będą pracować pod nieco innym kątem i mogą się szybciej wyrabiać. To wszystko zależy od rozległosci uszkodzen żaby. Jeżeli faktycznie nie jest tak żle, to można zaryzykowac i nie zmieniać jej. Jedyne co ryzykujesz to kasa włożona w geometrie. Pozdrawiam
Dzięki za cenne porady.