-
Obsługa klimatyzacji
Witam.
W swojej alfie posiadam elektronicznie sterowaną klimatyzację. Problem w tym, że nie mogę jej wyłączyć. Elektroniczny wskażnik obrotów wętylatora zejdę na min. do zera a wętylator dalej pracuje. Przed uruchomieniem silnika po przełączeniu kluczyka wętylator pracuje. Przycisk OFF wyłączenie klimy nie pomaga, wyłańcza tylko wyświetlacze a wętylator dalej zasuwa. Gdy nastawię 18 lub 19 stopni, wyświetlacz zaczyna migać i po pewnym czasie przechodzi sam na 21 stopni. Co bym nie zrobił to wentylator non stop pracuje.
Czy ktoś wie o co z tą klimą biega?
A może ktoś posiada jakie kolwiek instukcje do 155 w języku polskim, z chęcią odkupie.
-
Miałem podobny problem w swojej Alfie. Prawdopodobnie padł Ci czujnik temperatury na chłodnicy. Po wyminie tego czujnika problem z działającym cały czas wentylatorem zniknął.
-
Witam Cię, w mojej Alfie taki sam problem miałem, okazało się że przy wyłączniku OFF było coś uszkodzone i nie podawał sygnału na przekaźnik od wentylatora. Wymieniłem cały panel (na Allegro używany kupiłem za 150zł). Podobno można to naprawić ale u mnie na wsi brak dobrych elektroników, wydaje mi się że cena usługi byłaby podobna do używki z Allegro. Pozdrawiam