-
Zmieniacz CD
Czy wiecie może jakiej f-my jest zmienacz CD, pytam elektroników , czy może wicie jaki standard używany jest w naszych alfach jeżeli chodzi o złącze? tj. ten kabel przy zmieniaczu w bagażniku (taka czarna okrągła wtyczka) Kolega sugerował , że wygląda mu to na SONY czy potwierdzacie ?
-
-
Standard mechaniczny złącza to Sony Unilink, protokół komunikacji to zmodyfikowany Becker, a zmieniarka to też zmodyfikowany BE2660 Silverstone (tu nazwany 2661).
Jeżeli zmierzasz ku próbie podłączania różnych zmieniarek, to porzuć tą drogę ;-) szkoda czasu.
-
a takie pytanko z mojej strony; czyli rozumiem, że jak kupię zmieniarkę z innej AR 166 i wsadze do swojej to wszystko będzie ok. tak? Pytam bo moja orginalna wyzioneła ducha:/
-
To jakiś pomór tych zmieniarek na forum nastąpił!!?? Moją przedwczoraj też padła! Nic nie chce odtwarzać i ją wyjąłem żeby obejrzeć,ale nie znam się na tym,więc się podłączam pod pytanie poprzednika!
-
Raczej nie powinno być problemu po podłączeniu innej choć nie jest to towar łatwo dostępny. To specyficzna zmieniarka więc każda jej sztuka będzie "widziana" przez ICS ale poprawcie mnie jeśli się mylę.
-
No własnie wychodzi na to , że tylko z alfy 166 podejdzie zmieniarka, wczoraj podpinałem Sony CDX 51 i lipa , podobno nasza nie ma tego systemy ,,stanby" i należało by to przerobić.
Ale jak komus się udało podpiąć inną niż oryginalna to podajcie symbol.
-
Nie nie nie, pytanie było czy będzie chodziła zmieniarka z innej 166. Na 99% tak.
Ale inna w sensie innej marki, symbolu, nazwy czy czego tam chcecie NIE będzie. Także żadne Sony, Alpiny czy cokolwiek innego nie współpracuje z ICS. Temat był już wałkowany i w tej kwestii jest zamknięty.
-
Czyli wypada szukać mocno deficytowego towaru... lub ratuje tutaj ludlink,tyle że cena ok. 700zł :confused:
-
Cytat:
Napisał
weloo
sony / becker
Tak z innej beczki. Jak tam na PRO1 sie smiga?? F%$* miało to iść na PW, zacny moderatorze wybacz.