-
Wyjęcie ICSa
Wita. Wiem że temat był wałkowany już kilka razy. Znalazłem temat gdzie ktoś podrzocił 2 linki z instrukcja o wyjęciu Icsa żeby dostac się do kostek. Ale chyba tematy juz zostały pousuwane bo przekierowywuje mnie na główną stronę Chce podłączyc wzmacniacz ale nie moge tego do końca wyjąc
-
jestem świeżo po dwukrotnym jego wyciąganiu...jeśli zdjąłeś już obudowę lewarka biegów i tą czarna ramkę na 4 śruby to teraz od spodu ics'a są dwa zaczepy które musisz podgiąć do góry (u mnie to one powodowały problemy z wyjęciem) a potem wkładając śrubokręt po bokach ics'a prawie na wysokości kończenia się zdemontowanej tej czarnej obudowy musisz odszukać dwa wpusty...Przez nie wsuwasz płaski śrubokręt i przyciskasz szukając miejsca na wyczucie gdzie zacznie wchodzić głębiej...wyczujesz takie charakterystyczne uginanie się metalowych zaczepów na bokach...jak już to znajdziesz to trzymając wciśnięte śrubokręty posłuż się nimi jak dźwignią i wypchnij sobie jedną stronę ics'a..Tak samo postępujesz z drugą stroną
Chyba troche zawile opisałem, ale mam nadzieję ze pomogłem..
Acha...u mnie w wersji po lifcie była jeszcze piata śruba od spodu ics'a trzymająca jakiś sterownik (chyba klimatronika) i ona tez trzymała ics'a dołem...
a tak wogóle:
http://www.forum.alfaholicy.org/show...8&postcount=42
-
temat do zamknięcia. Już sobie ze wszystkim poradziłem. Przypadkowo złamałem 3 mocowania panela icsa z ta skrzynka. Ale kropelka chwila czekania i trzyma. Może nie jak oryginalne ale nie zamierzam ponownie tego wykręcać. Pozdrawiam
-
Przepraszam, za odgrzanie kotleta ale też nie mogę wyjąć ICS-a. Trzyma go coś u dołu. Ma ktoś zdjęcie gdzie są te zaczepy? Piątą śrubę już znalazłem.
-
Zdjęcia nie mam ale w plastiku u dołu są wypustki a w stelażu blaszki z otworem. Odczep najpierw panel klimatyzacji.
-
Jutro jeszcze spróbuję bo dziś się poddałem. Mam jeszcze pytanko, którędy przeciągnąć kabel ze schowka do ICS-a bo kupiłem xcarlinka z audiostrady?
-
Tyłem za schowkiem - zdemontuj schowek, to nie jest trudne, przy ICS-ie to pestka :)
Zobacz chociażby jak biegną kable od oświetlenia i otwierania bagażnika (w schowku).
-
Wszystko udało się podłączyć i gra naprawdę przyjemnie. Mam pytanko. Korzystał ktoś z wejścia aux w tej zmieniarce? Jak puścić z tego muzykę? Po podłączeniu np. telefonu muzyka popłynie sama po wciśnięciu cd na ICS, czy trzeba wybrać jakąś konkretną płytę? Dokupował ktoś do tego moduł bluetooth? Jak to się sprawuje z telefonem jako zestaw głośnomówiący?
-
rozumiem że seryną zmieniarkę trzeba wtedy odłączyć?
-
Jeżeli chodzi Ci o emulator zmieniarki to oczywiście że zmieniarkę trzeba odłączyć. Jak to sobie inaczej wyobrażałeś? :)