posiadam alfe 146 1,7 16vboxer 95r problem jest w tym ze chce wymienic silnik poniewarz prawdopodobnie zawory mi blokuja zecz w tym ze niewiem jaki silnik bede mogl zamontowac zamiast tego.
Printable View
posiadam alfe 146 1,7 16vboxer 95r problem jest w tym ze chce wymienic silnik poniewarz prawdopodobnie zawory mi blokuja zecz w tym ze niewiem jaki silnik bede mogl zamontowac zamiast tego.
Ogólnie każdy Alfowski BX z 33 lub 145, ale najlepiej to chyba taki sam?
Co Ci zawory blokują? Nie lepiej jednak wyremontować to? Kupisz nie wiesz co, wsadzisz nie wiesz ile, i nie wiesz jak będzie :P
Zgodzę się z kolegą wyżej - kupisz używany silnik i może się okazać, że zaraz będzie do remontu - a w tym przynajmniej wiesz co masz :)
Teraz na rynku boxerów w dobrym stanie jest jak na lekarstwo.
Ja też zastanawiałem się nad nowym silnikiem, ale ostatecznie zrobiłem gruntowny remont temu co miałem już :)
Pozdrawiam
Takiego samego silnika nigdzie nie moge znalez. Byłem u mechaników to powiedzieli,że najtaniej wyjdzie kupno silnika bo remont silnika wyniesie mnie około 4000zł. NIewiadomo czy do tego typu boxerów są części bo zostały wycofane z rynku. Dzwoniłem do serwisu to powiedzieli mi,że przy wymianie silnika na inny musiałbym wymienić też półosie,skrzynie biegów i inne rzeczy. Więc nie mam pojęcia co robić bo każdy mówi co innego. A co do remontu to nie wiadomo czy nie poszły jeszcze inne rzeczy.
Ale napisz co konkretnie się dzieje z tym silnikiem i narazie skup się na tym silniku co masz