Czy wie ktoś co do za nadajnik i do czego on służy ( chodzi o pozycje 9 z fotki )?
Printable View
Czy wie ktoś co do za nadajnik i do czego on służy ( chodzi o pozycje 9 z fotki )?
Nie czujnik spalania stukowego?
Czujnik przegrzania silnika. Dodatkowa kontrolka nad wskaznikiem temp. silnika
Czy awaria jej tej części może mieć wpływ na to że auto z rana pracuje lepiej niż popołudniu?
nie bo to zapala tylko lampke na licznikach ta czerwona
ja bym stawial na cos z zaplonem, po nocy autko zimne:)
przyłącze się do tematu, mam ten sam problem, nie wiem do czego jest ten czujnik, obstawiałem za czujnikiem stukowym, ale widzę że siwy 144 pisze iż jest to czujnik kontrolki temperatury. Czy aby na pewno?
jak Siwy tak pisze to tak pewnie jest :)
byłem pewien że to czujnik stukowy, patrząc na jego wygląd:) jednak faktycznie czujnik przegrzania silnika, siwy144 miał racje:P
A ja mam takie pytanie nieco w tym temacie - podczas jazdy w korku, gdy mocno zagrzeję silnik (ok 95'C tak, że załącza się już wentylator) powiedzmy, że się zatrzymuję i gaszę taki bardzo gorący silnik, to nie mogę go od razu ponownie uruchomić (nawet rozrusznik nie kręci). Muszę poczekać choćby 1-2 min, aż silnik nieco się ostudzi i dopiero wtedy zapala normalnie. Czy jest to jakaś usterka czy boxery tak miewają?