pytanie co zrobić zeby pionier 3200ub grał bez zapłonu ?? AR156 ????
Printable View
pytanie co zrobić zeby pionier 3200ub grał bez zapłonu ?? AR156 ????
wszystko zależy od podłączenia radia z kablami. Jest opcja podłączenia do zasilania stałego. Tak na odległość trudno wytłumaczyć
weź najprostszy miernik , wystarczy taka neonówka , która pokazuje gdzie jest napięcie. odepnij kostkę ISO (są tam dwie , jedna od głośników, druga zasilająca. w tej od głośników jest 8 podobnych kabli , Ciebie interesuje ta z grubym czerwonym kablem - zasilanie) i sprawdź na którym kablu jest "+" bez przekręconego kluczyka w stacyjce. potem sprawdź na którym kablu pojawia się "+" po przekręceniu. ten ostatni odetnij i zaizoluj żeby Ci zwarć nie narobił. zostaw tylko przy kostce kawałek kabla i połącz do tego kabla na którym masz napięcie cały czas. i.... Gotowe :)
Chyba na żółtym jest stałe napięcie, nieważne, czerwony i żółty z radia podłącz jak kolega radzi z tym o stałym napięciu. Koniecznie obydwa bo nie będziesz miał podtrzymania pamięci w radiu.
I uważaj użytkując takie połączenie, ja niedawno zostawiłem włączone radio na cztery dni i efektem po próbie odpalenia samochodu było padnięcie centralki airbag. (100zł)
zrobiłem u mnie zółty i czerwony musiał isc do czerwonego