-
Centralny zamek wariuje!
Centralny zamek rygluje i otwiera auto niespodziewanie podczas jazdy. Problem raz występuje, raz nie. Mam ten denerwujący problem od wielu miesięcy, ale ani Arkuszowa, ani Pablo nie znaleźli przyczyny. Ostatnio było kilka miesięcy przerwy, ale teraz znowu się odzywa. Zauważyłem, że w wilgotne dni problem występuje z większym nasileniem. Miał ktoś taką przypadłość? :confused:
-
U mnie problem jest podobny, ale nie w trakcie jazdy. Po prostu gdy jest zimno lub wilgotno, po nocy na przykład i przychodzę do auta to po przekręceniu kluczyka auto przeprowadza "losowanie" (zamknięte, otwarte, zamknięte itd.). Jak mam szczęście to otworzy, a jak nie to zostaje zamknięte. Czasami otworzy tylko troje drzwi, jeszcze kiedy indziej otworzy troje, a moje od kierowcy muszę otwierać ryglem od środka. Też chciałbym się dowiedzieć co to może być bo mam tego serdecznie dość. Ostatnio na mieście otwierałem go prawie pół godziny.
-
Podjedź do serwisu z alarmami i zamkami centralnymi bo może to być coś z z tym związane jak masz np. alarm który po uzbrojeniu zamyka też drzwi.
-
Zimą też tak miałem jak signordave, może wystarczy przejrzeć i przesmarować wszystkie zamki i mechanizmy zamka centralnego, jak będę miał czas to może się tym zajmę bo u mnie zaś jest jeszcze tak, że od strony kierowcy mogę tylko zamykać zamek, który normalnie rygluje wszystkie drzwi, ale już nim nie otworzę :P muszę lecieć do zamka przy pasażerze :D