-
Autoalarm
Zamierzam zalozyc sobie autoalarm, prosze o jakies rady jesli ktos moze je dac.
Jaka firma i gdzie najlepiej kupic w necie lub w poblizu Łodzi.
Zakladac bede sam, juz nie raz to robilem i bede mial przynajmniej pewnosc ze bedzie wszystko zrobione jak ja chce.
Musi miec obsluge centralnego zamka, domykanie 4 szyb elektrycznych, otwieranie bagaznika osobnym przyciskiem, obsluge cicha i glosna.
To sa minimalne wymagania.
Jak mozecie to cos napiszcze bo na allegro jest tego tyle ze nie wiem co wybrac, a wszystkie oczywiscie sa najnajnaj... itd.
Pozdrawiam
-
co do producenta alarmu ci nie pomoge sam uzywam foxa ale jak chcesz moge uzyczyc shemat podlaczenia !!!
-
Zalozony juz w sobote (8h walki z przewodami bo poczciwego schematu elektrycznego Alfy Romeo 33 nie ma w necie...) dziala jak mu natura nakazala jestem zadowolony, teraz mam troche problemu z modulem domykania szyb ale jak bede mial chwile to usiade przy tym i tez z nim wygram.
Co do marki jest to polski alarm Anakonda, dosc rozbudowany i nie glpi.
Jakby ktos chcial cos sie dowiedziec na jego temat to sluze pomoca.
-
Jaki masz problem z modulem od szyb? ja sie wpinalem w kable w dzwiach i dziala wszystko ok!!
Proponowalem ci schemat do podlaczenia alarmu!!! z nim zrobil bys to szybciej mi zeszlo okolo 2h.
-
Jaki masz modul domykania szyb? Na jakiej zasadzie dziala?
Indukcyjny, pradowy, czy napieciowy?
A problem ze swoim mialem taki ze sprzedano mi nieodpowiedni i wymienilem na taki jaki chcialem, teraz mam nadzieje ze jak podlacze to bedzie banglalo.
-
-
Lejek20 ile dałeś za ten moduł i czy dużo jest roboty aby go podłączyć ?
-
Ja go wylicytowalem na allegro za smieszne 22 zl.
Roboty nie jest duzo w dzwiach kierowcy rozcinasz 2 kable i wpinasz miedzy nie kable od modulu, modul podpinasz pod zasilnaie najlepiej pod jakies grube przewody i podpinasz kabel pod alarm badz centralny (ja jeszcze zastosowalem diode alby nie zamykaly mi sie szyby po zamkineciu centrala od srodka dziala tylko z alarmem)
W zestawie mialem szczegolowo opisana instrukcje podpiecia.
-
jezeli mozna to umiescie opis montazu alarmu ,,w zrob to sam,, napewno komus sie przyda.
-
Spoko. Sie zamiesci.
:mrgreen: