-
Problemy po kupnie auta
Witam.
1.Auto otwiera sie z po nacisnieciu guzika na kluczyku, ale NIE CHCE SIE ZAMYKAC, musze to robic recznie.
2.Zmieniarka cd sie nie otwiera, widac iz mechanizm dziala bo przeszukuje wszystkie sloty po czym wraca do trybu poczatkowego i nie chce sie wysunac.
3.Jak moge sprawdzic czy panel z diodami pod zegarami odpowiednio i bez usterek dziala np. mam spalona postojowke ale na panelu nic nie swieci
Czekam na porady
Pozdrawiam
-
1.Prawdopodobnie moduł w zestawie przekaźników ukryty w nogach pasażera, dostępny po ściągnięciu boczka tapicerki. (przerwa w ścieżce)
2.Pewnie jakieś uszkodzenie, skoro się nie wysuwa.
3. Sprawdzenie żarówek ew. diód. Spróbuj przycisk CHECK.
-
2. Mam to samo i to z mojej winy. Wepchnąłem raz na siłę i odtąd tak mam. Rozebrałem nawet zmieniarkę i wyjąłem ręcznie i nawet jakiś czas się wyciągała. Teraz mam tak samo. Prosta rada dla innych nic na silę.
-
ale kolego jak to otworzyc, jutro bede probowac podwadzic to jakims nozykiem
a co do 1 problemu, czy istnieje mozliwosc ze to przez slabe baterie w kluczyku ?
-
1. Tak to może być słaba bateria, też tak miałem.
2. Mi też nie grało bo nie przeczytałem instrukcji obsługi a płyty wkłada się do magazynka etykietą w dół. Ponadto łatwo zablokować magazynek przez niedokładne położenie płyty na tacce.
3. Miałem zerwany przewód w klapie od pozycyjnego i Ala też nie widziała w tym problemu.
powodzenia
-
otoz udalo mi sie wyjac kieszen na plyty po czym ja wsadzilem z powrotem i zmieniarka przestala dawac oznaki zycia ... co sie moglo stac, ani nie wciskalem na sile po prostu mocniej popchnalem i teraz wogole jakby nie dzialala
1. powiedziano mi ze to wina kostki badz bledu jakiegos... juz jestem umowiony na komputer
2. musze oddac to do jakiegos specjalisty bo chyba sie zepsulo do konca
3. jezdzilem wczesniej mercedesem klasy C wiec tam wszystko sygnalizowaly kontrolki i tak mi zostalo