Przestały mi działać wymienione w temacie atrybuty;-) działają jedynie światła (można jeździć) sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i mówiąc szczerze nie wiem co się stało RATUNKU :-(
Przestały mi działać wymienione w temacie atrybuty;-) działają jedynie światła (można jeździć) sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i mówiąc szczerze nie wiem co się stało RATUNKU :-(
Jeśli się nie mylę to od strony pasażera też są bezpieczniki sprawdzałeś je?
nie tylko tamtych nie sprawdzałem ale wydaje mi się że jesli tyle urządzeń się wyłączyło to winą są te główne, jeszcze jutro pójde zebacze jak wyschnie może winą jest jeżdżenie po kałużach
po lewej stronie , tam pod klapą z lewej strony od kolumny kierowniczej gdzie jest skrzynka z bezpiecznikami zaglądałeś "wyżej" ? nad tą dużą skrzyneczką jest jeszcze druga mniejsza i w niej są bezpieczniki od tego co wymieniłeś też.
Jeśli tam nie zaglądałeś to jest duża szansa , że tam znajdziesz winnego ;)
Pod maską tez sa bezpieczniki "duze". Odpowiadajace minn za klimę.
wszystkie duże są całe, od tego zacząłem sprawdzanie :-(
Skoro te duże są ok, to teraz wyciągnij któryś z małych bezpieczników wewnątrz samochodu w skrzynce bezpieczników i sprawdź czy na jednym z dwóch styków jest napięcie. Wówczas będziesz wiedział czy prąd dochodzi do skrzynki małych bezpieczników czy nie. Jeśli dochodzi tzn. że prawdopodobnie rozpięła się jakaś kostka (nie patrzyłem na schematy), jeśli nie to kuna gdzieś zjadła kable. ;)
mi to samo nie działało. przyczyną był spalony bezpiecznik. jak otworzysz półkę z bezpiecznikami po lewej stronie na głównymi są jeszcze dodatkowe 2 lub 3 rzędy bezpieczników sprawdź je jestem pewien że na 99% spalony będzie tam. dodam tylko że aby je dostrzec musisz uklęknąć.
powodzenia
p.s. ja to miałem w TSie ale powinno być tak samol
miałeś rację, okazał się bezpiecznik 7,5 A nad główną skrzynką, swoją drogą taki mały bezpiecznik a tyle potrafi namieszać ;-)
BARDZO DZIĘKUJE ZA POMOC ! :-)