-
Czy to może być dwumasa?
Jestem po majówce nad morzem , wycieczka około 650 km w dwie strony. I oto zaobserwowałem następujące zjawisko , wcześniej go nie było , przy około 110 km/h pojawia się drganie, drżenie wyczuwalne raczej na karoserii nie na kierownicy i to podczas przyspieszania, po osiągnięciu 120 km/h drżenie ustaje , sprawdzałem to na 5 i na 6 biegu, na 5 jest nieco słabsze. Czy to może byc dwumasa? Aha sytuacja też pojawia sie przy ruszaniu na ciepłym silniku , dlatego ruszam z 2 biegu i wytłumiam w ten sposób drgania . Przeczytałem wszystkie watki o dwumasie i fakt każdy z nich jakoś zahacza o mój przypadek , ale jakoś dziwi mnie , ze drży tylko przy tych trzech przypadkach a nie w całym przekroju przyspieszania.
-
Najpierw napisz jaki masz silnik, najlepiej jest uzupełnić profil ;)
-
2,4 jtd rocznik 2000 136 kM
-
U mnie trzęsie przy ruszaniu oraz przy ostrym przyspieszaniu w czasie jazdy, tż podejrzewam dwumasę
-
Ale przy każdym przyspieszaniu na każdym biegu? bo u mnie właściwie tylko na 5 i 6 biegu no i na 1 ale raczej jak jest rozgrzany silnik.
-
ja również przy ruszaniu mam jakieś drgania autem,myślałem że to poduszka pod silnikiem ale jak czytałem inne posty to wydaje mi się że to dwumas,na jedynce trzęsie autem ale na zimnym jak i ciepłym silniku na innych jest ok