witam jak w temacie
mam boxa g-tech dedykowany do jtd cr tylko nie wiem jak to zalozyc....
spotkal sie ktos z tym?
chce to zalozyc do 2.4 jtd 20v 175ps
Printable View
witam jak w temacie
mam boxa g-tech dedykowany do jtd cr tylko nie wiem jak to zalozyc....
spotkal sie ktos z tym?
chce to zalozyc do 2.4 jtd 20v 175ps
A masz boxa dedykowanego do tego silnika?
dedykowany jest do jednostek jtd 1.9 i 2.4, 1.9 od 100ps do 150ps a 2.4 tylko do 20v 175ps czyli tak, mozna powiedziec ze jest dedykowany do mojego auta.
box ma dwie wtyczki (przejsciowe) do listwy cr a druga do zaworu vgt od sterowania turbo.
sa do tego jeszcze 3 kabelki: jeden wyglada tak jak by czyms przykrecana masa jest generalnie kol czarnego
drugi: jest typowa "zlodziejka" ktora poprosty wpinajac w kabel przecinamy izolacje i kradniemy... prad lub info... sa jeszcze dwa zaslepione kable - tak jakby zasilanie jeden cienki brazowy drugi tez cienki czarny
no i tak... :D
ma ktos pojecie? :hmmmm2:
tak, box to box - podpinasz do czego chcesz, wazne zeby system zasilania byl taki sam - krotko mowiac on zwieksza dawke paliwa i powietrza, a czy to jest 1.9, 2.4 czy nawet 5.0 to niema znaczenia - wazne ze jest ten sam system zasilania CR a w mulitjetach jest ten sam ;)
on po prostu oszukuje ECU , tylko sobie zrób próbę drogową z kompem diagnostycznym i zobacz czy nie mordujesz zbytnio turbiny i jakie ciśnienie robi na listwie
udalo sie zamontowac :D
okazalo sie ze w przypadku multijetow ten zagadkowy czerwony kabelek jest nie potrzebny :D
chula jak zly! troche bardziej baki puszcza ale powera przybylo!
Jakieś pomiary zamierzasz robić? Ciekawe jak to wygląda na wykresie...
Siema, teraz ja jestem w posiadaniu takiego chipboxa ale mam problem, mogłbyś dać mi jakiś schemacik podłączenia tego ustrojstwa? pzdr