Pytanie odnośnie auta jak w temacie. Czy mogę zmienic napęd z 2 kół na 4 podczas jazdy, czy muszę się zatrzymac aby je przełączyc?
Printable View
Pytanie odnośnie auta jak w temacie. Czy mogę zmienic napęd z 2 kół na 4 podczas jazdy, czy muszę się zatrzymac aby je przełączyc?
Czy ten napęd nie jest czasem stały i w razxie potrzeby rozdziela wiskozą napęd na tył?
2 seria miała fabrycznie możliwość odłączenia tylnego napędu, 3 seria miała przycisk do wyłączania elektromagnesu ale tylko w 1.7 8V przy alfa control, a w 16V to właściciele sami robią ;]Cytat:
Czy ten napęd nie jest czasem stały i w razxie potrzeby rozdziela wiskozą napęd na tył?
Ja w mojej Q4 jak mam na 2 i chce załączyć 4 to muszę samochód odplić znowu. Znaczy przełączam przycisk na 4 gaszę i odpalam. Nawet w trakcie jazdy, ale jak w 2 serii jest nie wiem. Możesz spróbować.
Teraz w końcu nie wiem, przedstawię całą sytuację jaką mam. Mam alfe 33 2 serii, ale nie mam oryginalnego wnętrza tylko wsadzone z 3 serii. Silnik włożyłem też od 3 serii 1.7 16v. Do załączania napędu jest założony przycisk, który jak przełącze uruchamia z tyłu jakiś siłownik bądź elektromagnes(słychac pykanie). Właśnie skończyłem składanie auta i chciałbym wiedziec jak go używac, żebym przypadkiem czegoś nie rozwalił.