-
Seryjny alarm czy nie??
Koledzy jako że tych samochodów raczej się nie kradnie to jakoś ciśnienia nie miałem żeby naprawiać alarmu, ale powiedzcie o co tu chodzi, samochód kupiłem z 4 kluczykami ale bez pilota od alarmu, są naklejki na szybach przednich czerwone Alfa Alarm i coś tam jeszcze, są czujniki ruchu w rogach przy słupkach takie lekko kwadratowe obudowy mają, jak to jest z tym alarmem to był oryginał czy nie w panelu na suficie nie ma żadnego odbiornika.
-
Napisze ktoś coś konstruktywnego?? Czy nikt nie wie, gdzie szukać centralki, jakiegoś przycisku schowanego od alarmu jeśli to oryginał czy też nie, da radę "dostroić" częstotliwość pilota do alarmu????
-
Siemka :)
To tak , ja miałem nie seryjny, zakładany w 2000r, jak to pan złodziej wpierdzielił mi się do samochodu - a pan dlatego że nie potrafił odpalić samochodu ( taki mały patencik ) , wyszedł z Alfy niczego nie uszkadzając , i nie dewastując oczywiście po za zamka w drzwiach i stacyjki - więc szacunek mimo tego co zrobił :P
http://dziarek.wutanic.com/Bellla/AR...20015alarm.JPG
A więc tak , strzałka pokazuje zamocowaną całą centralkę
w kółeczku obok zaznaczyłem Ci kable które są od zapłonu , które Alarm odcina .
Generalnie go wywaliłem całkowicie i zrobiłem swe zabezpieczenie i chrzanie to badziewie :P
Jak chcesz to nawet mogę Ci schemat podesłać jak będziesz miał coś podobnego :)