-
[164] Wymiana elementów
witam.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1995r. wersja 1 super.
1. Czy wymienial z was ktos pompe wody?? czy to jest pracochlonne i ile moze kosztowac dobra pompa??
2. Druga sprawa to zawory - ile moze kosztowac regulacja i czy co cos trzeba kupic robiac to np plytki itd.
3. Trzecia sprawa czy musza byc blokady w trakcie wymiany rozrzadu?? przebieg 181 tys
Dzieki z gory za info.
Pozdrawiam
-
pompa nie jest droga ok 350 a roboty tyle samo co przy rozrzadzie wiec lepiej odrazu obydwie sprawy zalatwic.plytki sa tylko na zaworach wdechowych na wydechu jest sruba jak w fiatach.blokady napewno beda pomocne choc dobry mechanik zrobi rozrzad i bez nich/brak znakow/
-
otóż nie do końca - znaki są ale ukryte pod pokrywami zaworów na czopach wałków rozrządu (nacięcia i odpowiadające im znaki na stopach wałków) i nie musisz mieć blokady (wystarczy zwykły regulowany ścisk do usztywnienia kół wałków + oznaczenie wcześniejszego położenia) i dla ścisłości płytki reg. (pod szklankami) są na zaworach ssących a śruby na wydechu. Koszt płytki ok 20 zł/szt.
Pompa ma to do siebie, że nie jest ją tak łatwo expresowo wyjąć - nie ma może z tym większego problemu ale jak dobrze pamiętam to jest tam ok 10 śrub.
-
Witam. Chciałem sie podzielić paroma spostrzeżeniami mianowicie:
1. Cholernie ciężko wymontować ta pompę wody :( coś o tym wiem
2. Tak z cały dzień trzeba spędzić przy samochodzie
3. Żeby wyjąć pompę wody trzeba rozkręcić jedna rolkę od rozrządu i termostat (śruby są pewnie cholernie zapieczone) do tego podstawę termostatu ona idzie gładko.
4. Trzeba tez zdjąć napinacz paska alternatora :( potem trzeba zdjąć ta cala obudowę na której trzyma sie alternator i to chyba na tyle. Pompa wyjęta
Oczywiście nie liczyłem ściągania tych wszystkich osłon , kola , błotnika , i całej masy malutkich części.
Ja właśnie dzisiaj już wyjmę pompę ale jak złożę potem moja belle to ja nie wiem :(
Może ktoś chętny do pomocy ??:D