Mam pytanko co sadzicie o oponach do 164 chce zalozyc DUNLOP SP SPORT 9000 235/50/16 czy to dobry produkt i rozmiar? :?:
Printable View
Mam pytanko co sadzicie o oponach do 164 chce zalozyc DUNLOP SP SPORT 9000 235/50/16 czy to dobry produkt i rozmiar? :?:
mialem sport9000 w mojej rozmiary 195/55/15
bardzo fajnie sie na nich jezdzilo, bylo wszystko czuc, kazda utrate przyczepnosci
czuję, że szybko pozbędziesz się na nich kawałków nadkoli bo 225 i 235 (w moim przypadku na 45 / "17) obcierają przy mocniejszym skręcie z przodu o wnętrza a prawy tył dobija do rury od wlewu paliwa do zbiornika :( Obstaję przy max 225. Co do marki to raczej są OK.
Sport 9000
to opony na których w lecie jeżdżę od zawsze w 164
205/55/16
fajnie trzymają drogi, bardzo dobrze pompują wodę podczas deszczu
pzdr :-)
Widzę że mój stary temat został odświeżony więc podzielę się spostrzeżeniami z użytkowania tych opon. Opony jako nówki spisywały się bez zastrzeżeń lecz wraz ze wzrostem przebiegu ich wydajność spadła, bieżnik zmniejszył się o około 30% a opony zachowują się jak gdyby były łyse, na mokrym nie potrafią utrzymać trakcji a dodatkowa dwukrotnie już mnie tył zaczął wyprzedzać. Pomimo szczerych chęci nie polecam tych oponek do tak mocnych aut (ponad 200KM w jednej i prawie 200KM w nastepnej alfie) być może w słabszych autach w których moc nie jest tak wyrywna spisują się lepiej.