-
radio samo się włącza
Problem z radiem 147 1,9jtd. Radio nie wiadomo dlaczego samo mi się włącza ale tylko na wyłaczonym silniku,podczas jazdy nigdy samo się nie włączy. Wracam do domu stawiam auto w garażu (radio oczywiście wyłączam) a rano przychodzę i radyjko sobie śmiga. Pomoże ktoś?
-
a jak masz podłączone ?
działa tylko z kluczykiem czy podpięte tak żeby śmigało też i bez kluczyka w pozycji mar ?
-
w 147 gra bez kluczyka przynajmniej oryginalne tak ma.. jedyne co mi przychodzi do głowy to przekaźnik, który to Ci nie powiem bo nie mam zielonego pojęcia i jedynie teoretyzuje;p
jest taki jeden przekaźnik, który w momencie jak włączasz radio to pyka i podaje prąd..
który to przekaźnik nie mam pojęcia, pozostaje jedynie metoda nasłuchu i lokalizacja
Pyka on tylko gdy: ( wynika to z moich obserwacji;p)
- jak zgasisz samochód to przez pewien czas możesz podnosić, opuszczać szyby
- potem jest pstryk i je odcina
- i właśnie po tym pstryku jak odpalasz radio jest znów pstryk i radio chodzi
Może coś nie domaga i na postoju podaje zasilanie i wzbudza rado?
-
Naładuj akumulator i wszystko wróci do normy. Też tak miałem gdy aku padał :) Zostawiałem samochód na noc w garażu a rano zachodziłem i miałem włączone radio :)
-
Aby nie mnożyć tematów.
Moje radyjko traci dzwięk.Najpierw traciło jak było włączone bez kluczyka teraz potrafi się wyłączyć nawet przy pracującym silniku np po trzaśnięciu dzwiami.Co mogłem to posprawdzałem .Poprzedni właściel coś już miał podobnego muszę poszukać jego posty.
-
Mam też problem z radiem.
Samo się włącza, samo przełańcza się z radia na CD.
Ostatnio trochę się zdenerwowałem i pacłem pięścią w radio i objawy ustąpiły, ale na krótko.
Czy takie objawy oznaczają kończące się radio czy można coś z tym zrobić.
-
Halo. Nikt nie mial takiego przypadku.
-
Mam identyczny problem jak autor w alfie GT. Poradził sobie już ktoś?
Pięścią nie chcę walić bo to auto żony, akumulator rano się rozładował bo radio się włączyło i dostałem za to w czapę, wolałbym naprawić.
-
Odkopię trochę temat mianowicie radio samo się włącza , nie czyta płyt i nie chce "oddać" płyty. Miał ktoś podobny problem ?
EDIT:
Reset radia pomógł :)
-
Jak wykonałeś ten reset? Mam te same objawy w swoim :-(