-
Immobilizer a dane auta
Witam ,
dopiero zapisalem sie na to forum.
Takwiec pytam krotko i na temat...
Chcem zakupic Alfe 156 1,8 2000r i znalazlem za dobre pieniadze jednak koles cos mi kreci ze miala silnik zmieniany i takie tam pierdoly. Numer generalnie sie zgadza ale widac ze bylo cos robione na gole oko takiwec boje sie zakupic starej alfy z papierami nowej. Co mi mechanik podpowiedzial to bym zorientowal sie czy przez immobilizer w kluczyku idzie odczytac jakiekolwiek dane auta?? np nr vin badz chociazby rok produkcji ??
pozdrawiam
-
nr vin masz na kielichu amora i po nim z pomocą programu eper poznasz rok i miesiąc i wersję itd autka
vin jest też na tabliczce na pasie przednim
a skoro silnik wymieniany to dane z epera nt. silnika będą złe i trzeba by odczytać jeszcze nr silnika
jak buda dobra to vina masz - tam gdzie napisałem
-
A ten ktoś to na pewno mechanik, czy tylko się tak przedstawia...? Co to za gadka z tym immobilizerem z jego strony?! Wystarczy zrobić to co pisze bocian i po sprawie. Poza tym co by powiedział ten "mechanik" na AR ze zmienioną centralką immo i kluczykami z innego rocznika?
-
No wlasnie mi tu cos nie pasuje z tym wszystkim a zwlaszcza z kluczami. Podejrzewam ze stacyjke zmienil.
Nr vin jest niby taki sam ale ten kielich na 100% byl malowany od srodka :/
ale dzieki chlopaki najlepiej szaplace troszke wiecej i podjade na serwis niech oni sie wypowiedza