Mam pytanie czy wtryski od boxera 1.6 będą pasować do 1.4?
I jeszcze jedno w jaki sposób działa ssanie w 1.4 boxer bo auto dużo pali i czuć paliwem czyli nie spala go proszę o pomoc :confused::confused::confused:
Printable View
Mam pytanie czy wtryski od boxera 1.6 będą pasować do 1.4?
I jeszcze jedno w jaki sposób działa ssanie w 1.4 boxer bo auto dużo pali i czuć paliwem czyli nie spala go proszę o pomoc :confused::confused::confused:
Wtryskiwacze są te same dla silników 1.4 i 1.6 boxer
http://www.spangerum.com:7080/navi?C...=6&WINDOW_ID=1
Numer Boscha to będzie chyba: 0280150703
Jakby nie spalało paliwa, podawało go za dużo do komory spalania, to prawdopodobnie świece by się zalewały i byłby problem z odpalaniem, więc niekoniecznie winne muszą być wtryskiwacze.
to co może być przyczyną tego auto dużo pali i i jest słabe do 4500obr/m potem normalnie ciągnie co to może być?
Wartoby podpiąć auto pod komputer, pomierzyć sprężanie na cylindrach. Być moze winna jest sonda, być moze świece, czy przewody.
to jest AR 145 z 94r jest już tam komputer? jeśli tak to gdzie się znajduje wyk
raczej na 100 % sonda... jak ci czuć paliwem w aucie i dużo pali to masz to samo co ja... najlepiej zrób tak- odpal maszyne i powąchaj spaliny (tylko nie przesadzaj bo może sie źle skończyć:P) jak bukiet zapachowy jest silnie nasycony zapachem paliwa no to padła sonda...mi spalanie dochodziło do ok. 20 l!!! więc masakra polecam sonde z boscha bo jak kupiłem taką tanią z firmy zjebejshi:P to po tygodniu było po sprawie i znowu wymiana... no a jak zmienisz to potem komputer i kasowanie błędów...polecam też po wymianie i przed podłączeniem pod komputer przeczyścić świece i przepustnice bo na pewno nagar mocno sie osiadł a szkoda potem wymieniać krokowca który w oryginale nie jest wcale tani
pozdrawiam :)
pochwal sie później rezultatami
silnik krokowy jest wyczyszczony i nie da się teraz autem jeździć na wolnych obrotach zaraz gaśnie nie wiadomo o co chodzi:( przed tym zabiegiem było ok a teraz tak się popsuło:( sondę wymienię tak jak radzisz :)