Witam
Gdzie znajduję sie wejście w AR 145 JTD żebym mógl się podłączyć i sprawdzić czy mam jakieś błędy itp I czy wystarczy do tego kabel z oprogramowaniem i mój laptop czy jakiś bardziej zaawansowany sprzęt diagnostyczny ??
Pozdrawiam Seba
Printable View
Witam
Gdzie znajduję sie wejście w AR 145 JTD żebym mógl się podłączyć i sprawdzić czy mam jakieś błędy itp I czy wystarczy do tego kabel z oprogramowaniem i mój laptop czy jakiś bardziej zaawansowany sprzęt diagnostyczny ??
Pozdrawiam Seba
Co do wejścia to moge ci powiedzieć gdzie jest u mnie a Ty sprawdź u Siebie być może też tam masz a mianowicie wtyczka znajduje się pod półeczką po stronie pasażera nad nogami , raczej laptop nie wystarczy musiałbyś go wyposażyć w dość drogie oprogramowanie Box do diagnostyki i przewód z zasilaniem. bardziej się opłaca jechać do elektryka
Może być tam, lub pod maską po prawej stronie od strony podszybia.
W 145/146 gniazdo znajduje sie tez obok poduszki powietrznej pasazera (jezeli masz) sciagasz tylko ten kawalek po lewej stronie podzuszki, jezeli nie masz to musisz sciagnac cały ten pas materialu i gniazdo bedzie wpiete w deske po lewej stronie.
w mojej 145 jest pod maska, na srodku przy podszybiu. Laptopa + program + kable Ci wystarcza
Witam, a ma ktoś taki program ? Nie trzeba robic żadnego układziku ? jeżeli tak czy ma ktoś schemat ? bo zrobienie go to żaden kłopot a troche grosza zostanie. + schemat kabla, to na rs232 ? pozdr
a w alfie 1,7 boxer jest pod maska po stronie pasarzera kolo filtra pow