-
Brak wskazań komputera
Witam wszystkich na forum.
Nabyłem drogą kupną wspaniałą Alfę 156 2002 po lifcie w środku. Silnik 2.4 JTD. I mam problem, komputer nie odczytuje danych dotyczących spalania, zasięgu etc. Zamiast danych pojawiają się *******. Załączam zdjęcie, kiepskie, ale obrazuje o co chodzi.
Pozdrawiam, G.
-
A czy po odłączeniu akumulatora przejechałeś już chociaż kilka km?. I czy błąd wystąpił przed czy po odpięciu aku?
-
Nie mam zielonego pojęcia. Taką kupiłem, wczoraj zresztą. :) Generalnie było tak od momentu zakupu a zrobiłem już co najmniej 100km. Co powinienem zrobić?
-
Nikt nie potrafi mi pomóc, poradzić? :(
-
Czy możesz zmienić np datę, czy nalicza Ci na komputerze przebieg?
Na początek spróbuj zresetować komputer poprzez odpięcie akumulatora.
-
Mogę zmienić datę, język, buzzer, i wszystkie inne historie. Nie pokazuje tylko zużycia, zasięgu, i innych tego typu odczytów. Wszędzie są gwiazdki. Czyli najpierw aku odłączyć?
-
-
braku podłączenia z siecią B-CAN, lub usterka czujnika dla wszystkich wielkości np: średnia prędkość, średnie zużycie paliwa itp. w miejsce wartości wyświetlany jest komunikat 'brak dostępu' lub wyświetlane są kreseczki '----'
-
Brak danych lub kreseczki, a są gwiazdeczki (****). To to samo?
-
tak, te komunikaty oznaczają to samo inny jest tylko symbol graficzny wyświetlany na wyświetlaczu wielofunkcyjnym