Pilnie!!komp+programar156!!musze zrestartować!!!pomocy
bytom
Printable View
Pilnie!!komp+programar156!!musze zrestartować!!!pomocy
bytom
Siądź spokojnie, przeczytaj swój post, przemyśl go jeszcze raz.
Następnie napisz sensownie o co Tobie chodzi, a na pewno w miarę możliwości postaramy się Tobie pomóc.
Pozdrawiam
Marek (SS Tuning)
pisz do 77alfisti http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/1949.html
Hejka! Bytom ul .Strzelców Bytomskich naprzeciwko stacji BP jest wymiana opon itp.maja kompa 50 zeta jeśli pamietam.
Dziękuje wszystkim za pomoc :)
na razie problem został rozwiązany zobaczymy na jak długo...
Oby na zawsze :)
pozdrawiam
Cieszę się, że pomogłem ;)
No i będę myślał nad tym o czym rozmawialiśmy
Pozdrawiam
Marek (SS Tuning)
czyli ze co i kto ci pomogł w tej szybkiej akcii ????? a za pomoc niema za co brachu :)
aa i co ci było z bellą pana zes chycił czy jak ?? napisdz moze komus sie jeszcze przyda ten post :)
oto ten który pomógł :) jeszcze raz dzięki :)
natomiast co chodzi o moją belle... Hmmmm
po kapitalnym remoncie silnika który był dokonany w zaprzyjaźnionym serwisie i zakończony dzisiaj odebrałem autko a następnie pojechałem na myjnie. Po umyciu autka, postała jeszcze jakieś 15 minut i dopiero ją odpaliłem...
Po 1 minucie oświeciła się kontrolka wtrysków i silnik chodził tylko na wolnych obrotach ( pedał gazu wcale nie działał ).
Kiedyś już taką sytuację miałem i wiedziałem że problem jest z przepustnicą!!! Dodam że to moja trzecia przepustnica (tym razem nowa i na gwarancji) niekiedy wystarczy podpiąć pod komputer skasować ten błąd i na tym się kończy.
Ale niekiedy to nie wystarcza...
Kolega marek z sstuning wskazał mi które przewody ele. Wraz z wtyczkami mam sprawdzić (przeczyścić), następnie przejrzeć bezpieczniki, itd.
Ja rozebrałem układ dolotowy powietrza, przeczyściłem wszystkie wtyczki, sprawdziłem bezpieczniki były ok złożyłem.
Te czynności powtórzyłem 2 razy za 1 nic to nie zmieniło!!!
Przekręciłem kluczyk w stacyjce, kontrolka nadal się świeciła, silnik jednak odpalił po jakiś 10 sekundach wyrównały się obroty i kontrolka zgasła... Teraz wszystko jest ok mam nadzieję że już tak zostanie :)
ważne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pamiętajcie bawiąc się elektryką w aucie zawsze wyjmujcie kluczyk z stacyjki i rozłączcie akumulator!!!!!!!!!
Może każdy o tym wie ale warto przypomnieć...:)