Witam
Mam takie pytanie czy rura dolotowa od tłumika drgań do przepustnicy pasuje od motoru 2,5 v6 do 3.0 v6 .Pytam się dlatego, ponieważ nie mogę znaleźć nigdzie do 3.0 a do 2,5 znalazłem.
Printable View
Witam
Mam takie pytanie czy rura dolotowa od tłumika drgań do przepustnicy pasuje od motoru 2,5 v6 do 3.0 v6 .Pytam się dlatego, ponieważ nie mogę znaleźć nigdzie do 3.0 a do 2,5 znalazłem.
Witam,
rury łączące kolektor ssący z rezonatorem powietrza są identyczne w 2.5 i 3.0V6.
ale mi nie chodzi o barany tylko o jedną rurę gumową tą co ma harmonijkę i dochodzi do przepustnicy od tej czarnej puszki , która łączy się z przepływką.
---------- Post dodany o godzinie 17:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:58 ----------
to jest link do tej rury.
http://www.allegro.pl/item1051863847...66_2_5_v6.html
Dokładnie tak, ta czarna puszka to tłumik szmerów powietrza i jak napisałem rura łącząca z przepustnicą jest taka sama w 2.5 i 3.0V6.
Z tym, że ta na zdjęciu moim zdaniem jest od Alfy 156 2.5V6 w 166 jest trochę inna.
W mojej Alfie Romeo 166 3.0 również popękała rura dolotowa, używanej sprawnej z tego samego silnika nie można znaleźć, nowa część kosztuje w serwisie 500zł, alternatywą jest kupienie z silnika 2,5? Czy ktoś miał podobny problem i poradził sobie w inny sposób?Załącznik 96653Załącznik 96651Załącznik 96652
pasuje ze 166 2.5 ale tylko z silników cf2, cf3 jest już inna.
Dziękuję, handlarz części przesyłał mi zdjecia z silnika 2,0 i mówił, że spasuje, wyglądała identycznie ale miałam obawy przed kupnem
z którego silnika 2.0??
Ja swoją rurkę pokleiłem taśmą. Wiem, lekkie druciarstwo, ale tragedii nie ma a przynajmniej dolot szczelny. :)
A taśma czarna więc nie widać dopóki się nie przyjrzy...
Pojedź do najbliższego norauto to sklep+mechanika jest tam dział w którym dobierzesz elementy do zbudowania dolotu tzn. rurki kolanka i tego typu rzeczy.
w/g mapy google masz ok 14 km. do tego sklepu ;) a kupowanie używanej harmonijki to płacenie dwa razy . A w aso do poliftowej łącznie z tłumikiem i odmą kosztuje ok 250zł