3 ZAGWOSTKI - sprzęgło, stuki i piszczenie
Ehhh.. nie mialem ponad rok Belli i zapomniałem jak to jest z tą ślicznotką... "ale miłość to ból - powiedział zając jeża ściskając" :) od 3 tygodni śmigam JTD z 2004 roku i mam 3 problemy:
SPRZĘGŁO - w ASO stweirdzili, że jest na wykończeniu bo dosć ciężko chodzi, fakt lekko nie jest ale myśałem, że przy JTD tak ma być:rolleyes: kolega na forum poradził, żebym sprawdził sprężynkę ale ja tam głowe pchałem i nic takiego nie widziałem. Znajomy mówił, żeby na początek wymienić płyn hamulcowy bo to on wspomaga hydraulike sprzegła:confused: a jak wy radzicie a moze to ta sprężynka ale kowale to prawdy napewno nie powiedzą...
STUKI od 2-3 dni mam jakieś dziwne stuki wiem, że bez foni to można gdybać ale moze podsuniecie jakis pomysł. Stuki wydobywają się jakby z bagażnika na początku myślałem, ze to butelka mi tam lata czy coś ale posprawdzałem wszystko i przy kole zapasowym i nic nie powinno tam latać. :( odam, że stuki słychać na zakretach właśnie jakby coś się przewracało z jednej strony na drugą czasmi jka zachamuje albo puszcze gaz...
PISZCZENIE - odgłos jaki można usłysześ czasami przy chamowaniu jak klocki piszczą. Odgłos też pochodzi gdzieśz tyłu prawdopodobnie z kół ale pojawia sie po dłuższej jeżdzie 15-30 km i najcześciej na trasie powyżej 80-100 km/h