Witam czy jest możliwe iż od nowości przednia szyba w gt jest inna tzn wszystkie szyby maja logo alfy i e6 w kółku a przednia ma logo pilkingtona i e1 w kółku.
Printable View
Witam czy jest możliwe iż od nowości przednia szyba w gt jest inna tzn wszystkie szyby maja logo alfy i e6 w kółku a przednia ma logo pilkingtona i e1 w kółku.
Poczytaj sobie ten temat:
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?p=225219#225219
ten temat akurat nie wyczerpuje pytania ;) co do szyby to powiem tak- pilkington jest jednym z najlepszych producentów szkła. robią szyby do wszystkiego, na akwaria, na okna, szyby do samochodów itd. myśle, że nie masz powodów do obaw- jeśli produkt jest podpisany logiem producenta (znanego producenta) to jest to na pewno dobry wyrób, nawet gdyby była wymieniana ;)
możliwe jest np że przy GT przednie szybki dostarczał pilkington a resztę inny producent
na szybce z pierwszego montażu powinno być też logo alfy , przy szybce produkowanej na części zamienne może być logo tylko producenta szyby bez loga marki auta
( piszę "powinno" i "może " bo pracowałem tylko w fabryce Sekurit i znam tylko ich zwyczaje itp , nie wiem jak jest w piklingtonie )
kropki to miesiące a cyferka to rocznik ( może się zdarzyć że szybkę będziesz miał z listopada 99 a autko z lutego 2000 ale to nic złego )
np ......8 - to styczeń 98
.....8 - luty98
....8 - marzec 98
itd
8...... - lipiec 98
8..... - sierpień
itd
co do tych E1 i E6 to przyznam się że nie pamiętam ale jak ci zależy to zadzwonię i się dowiem
( na reflektorach E1 i E6 to kraj dopuszczenia reflektora zgodnie z normą ECE - odpowiednio 1 Niemcy , 6 Belgia ale nie mam pojęcia czy to samo sie tyczy szyby - dowiem się bo sam teraz mam rebus )
Ja mam w Alfie różne szyby :D. Część Pilkingtona, a część Sekurita chyba - jeśli są z logo Alfy, to na 99% oryginalne. Jeśli bez logo - była wymiana.
Nie ma się co bać innej przedniej szyby, obejrzeć dokładnie auto i tyle. Sam u siebie mam przednią szybę inną niż reszta, powód strzał z kamienia w szybe.
przednia szyba była prawdopodobnie wymieniana. na 100% pewności nie mam. jednak autko było warte uwagi. Jeszcze tylko kilka dni i będę śmigał.
Pozdrawiam i dziękuję za rady
Piotr
patrz na rok tej szyby jeżeli jest podon\bna do roku produkcji lub w okresie gwarancji to się nie przejmuj a jeśli inaczej sprawdz poduchy z przodu
Witam!
A czy niepokoić się faktem, że lewa lampa jest z 10.2003, a prawa z 12.2003? Producent ten sam. Samochód 12.2003.