-
Piszczące amortyzatory
dlaczego amortyzatory tak piszcza!!!
czasem jest ok a innego dnia przez kilkanascie km piszczy na kazdej nierownosci
co jest przyczyna? jak to ugryzc, zeby przestalo. czy to wina slabych jakosciowo amortyzatorow? czy moze juz pora je wymienic? chodzi o przednie zawieszenie
P.S. fotel kierowcy tez popiskuje i skrzeczy
-
skąd ta pewność że to amortyzatory??
ja bym stawiał na to co w alfach oczywiste - wahacze i stabilizator - ich gumowe elementy
-
ok, pewnie masz racje to jak problem rozwiazac co jest przyczyna?
nie lubie jak mi cos w samochodzie piszczy
toleruje tylko piszczenie dziewczyny
-
przyczyną jest konstrukcja tych elementów i ich jakość:P można wymienić wahacze lub same gumy na nowe, ale też czytałem na forum, że są tacy którzy sikają tam jakimiś smarami żeby nie skrzypiało:P
Tylko najpierw sprawdź na jakiejś stacji diagnostycznej/serwisie czy jest co sikać, bo może się okazać że twoje gumy są już po prostu zgniłe i się rozpadają...
poszukaj tematów o zawieszeniu - jest tego tutaj bardzo dużo, a wszystkiego się dowiesz
Pzdr
-
hmm...ok czyli jak wymienie na nowe (jesli nic innego nie pomoze) to na 100% bede mial spokoj na jakis czas! czy moze to taka wada ktora i tak szybko da o sobie znac?
-
u mnie tez piszczało.. wymieniłem cały zawias czyli wahacze góra dół obydwie strony i łączniki stabilizatorów obie strony i mam spokój :) mam nadzieje ze tak zostanie jeszcze dłuuuuugo ;)