-
mechanizm różnicowy
Panowie problem tego typu ,ze chyba cos w skrzyni sie posypalo :( Wydaje mi sie ze to mech. różnicowy ,biegi wszystkie chodzą OK , ale cos "chrobocze" z lewej strony, podnioslem przod i kiedy poruszam kolem na biegu cos tam dzwoni,chrupie itp. i barrrdzo buczy podczas jazdy. Co Panowie radza, wyjmowac skrzynie i reanimowac (tylko gdzie konkretnie) , czy kupic skrzynie? ahhh te alfy...... skarbonki :P
-
Witam ostatnio miałem ten sam problem, bez wytargania skrzyni się nie obejdzie, umie rozsypał się mechanizm różnicowy i przy okazji zrobiło dziurę w obudowie skrzyni, dziurę zalepił magik/spawacz no i kupiłem komplet kół zębatych mechanizmu różnicowego 4szt. koszt w ASO ok. 500zł, nie kupisz pojedynczo bo po 2007 była zmiana technologiczna, nowe zębatki mają mniej zębów a co za tym idzie są masywniejsze i bardziej wytrzymałe, także życzę powodzenia...
-
Proponuje najpierw sprawdzić przegub wewnętrzny.
-
tydzien temu targalem swoja skrzynie :) padly lozyska na walku golownym i powyrywalo pare zabkow :) udalo sie jednak znalesc nowe waleczki :) do tego polecam zarzucic nowe sprzegielko :)
-
sprzegielko świerze :) wymieniane jakos w grudniu i wlasnie od tamtego momentu zaczely sie jakis dziwne odglosy wydobywac w czasie jazdy.wymienione lozyska w kolach ,ale to nie pomoglo ,wiec zostal mechanizm roznicowy skoro slychac jakies "grzechotanie" , wycie i taki dziwny dzwiek jakiegos mega luzu kiedy bardzo szybko puszczam sprzeglo ( slysze to kiedy mam otwarte okno ).