-
mokro w bagazniku
no właśnie podniosłem klapę do koła zapasowego a tam na kole rosa, pod kołem mokro, z kąd to sie tam bierze, uszczelki jakieś czy coś, zaglądałem pod auto wszystko jest ok nie ma dziur, a dodatkowo to zauwazyłem ze na prawym przeednim słupku w czasie opadu dzieje sie podobnie to znaczy słupek o wewnątrz zaczyna sie powoli robic mokry ?
-
Po prostu kondensacja pary wodnej na zimnych elementach - typowe zjawisko w autach stojących pod chmurką. Sprawdź czy masz drożny odpływ wody z bagażnika - takie przetłoczenie blach w miejscu gdzie jest koło zapasowe.
-
dzisiaj tez zauwazylem ze jest mokro w miejscu na zapas i lekko mokra jest okladzina dookola tej "dziury" na zapas...ale nie wiem co to jest bo nie wyglada jak woda, jest konsystencji ropy i wyglada jak ropa troche brazowawy kolor i jest geste troszke...nawet jak olej samochodowy troche...,z tym ze nie smierdzi ropa ,nie mam pojecia co to moze byc...nie zworcilem na to nigdy uwagi...
---------- Post added at 13:57 ---------- Previous post was at 13:46 ----------
mozliwe ze wylalo mi sie troche oleju ,bo wozilem w badazniku pol litra oleju ktory mi zostal z poprzedniej wymiany ,teraz dorzucilem jeszcze jedna, mialem tam tez plyn do wspomagania ,jezdzilo to tam ze mna blisko rok ,musze dobrze sprawdzic te butelki ,ale zostawilem dzisiaj to wszystko u rodzicow zony wiec po powrocie z wakacji zobacze...bo zastanowila mnie ta konsystencja i kolor i to ze jest mokra ta wykladzina dokola zapasu ,wygladalo wlasnie na swiezy olej ,a ropą na pewno nie smierdzi wiec to moze olej z butelki sie gdzies wylal...sprawdze i zobacze...